Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Ny smidigare "Att göra" lanserad

Ny smidigare "Att göra" lanserad

Vi strävar ständigt efter att förbättra Bokios alla delar. Nu har vi jobbat hårt med "Att göra" som är den sida där de allra flesta utgår ifrån när de använder Bokio. Vi har försökt göra Att göra-listan smidigare att använda och förbereder även för framtida förbättringar.

Den nya Att göra är uppdelad på Gör nu och Kommande. Tanken med "Gör nu" är man enkelt ska komma åt de händelser som kan bokföras idag. Antingen genom ett uppladdat underlag som ännu inte har blivit bokfört eller betalningar av kund- och leverantörsfakturor vars förfallodatum har passerat. "Kommande" är registrerade kund- och leverantörsfakturor vars förfallodatum ligger i framtiden.

Aktivera nya Att-göra under Inställningar → Beta-funktioner.

 

Gör nu

Under "Gör nu" hittar du fyra flikar:

  • Bokför material
  • Bokför betalningar
  • Att få betalt för
  • Saker att betala
  • Planera betalning

Flikarna är i standardläge alltid öppna men de går också att stänga för att få en bättre översikt och se antalet händelser i respektive flik.

Under Bokför material så samlas allt underlag som ännu inte blivit bokfört. Detta i form av bankimport, utlägg, uppladdat material så som kvitton och fakturor samt sparade (ej bokförda) leverantörsfakturor.

Bokför betalningar är registrerade inbetalningar av kundfakturor (skapade i Bokio) som ännu inte blivit bokförda.

Att få betalt för är kundfakturor som du skapat i Bokio där förfallodatum passerat. Kunden bör alltså ha betalat. Du kan direkt från Att göra registrera en inbetalning på fakturan. Via redigera-ikonen kan du klicka dig vidare till fakturan i fråga och till exempel skicka en påminnelse till kund.

Under Saker att betala ligger sparade leverantörsfakturor (antingen bokförda preliminärt om du har kontantmetoden eller bokförda som leverantörsskuld om du har fakturametoden) där förfallodatum passerat. Du ska alltså se till att dessa är betalda och vill du registrera och bokföra en leverantörsfaktura som betald så klickar du på "Registrera betalning".

Läs mer här om Att göra - Gör nu.

 

Kommande

Under "Kommande" hittar du två flikar:

  • Att få betalt för
  • Saker att betala

Har du en kund- eller leverantörsfaktura där förfallodatum ej har passerat kommer den dyka upp här. Har den blivit betald så kan du direkt registrera betalningen från Att göra-sidan.

Läs mer här om Att göra - Kommande.

 

Matcha kontoutdrag med bokföring

I Bokio kan du importera kontoutdrag från din bank. I nya Att göra blir det nu ännu enklare matcha bankrader med sparade leverantör- och kundfakturor samt befintliga verifikat. Infaller en betalning +/- en vecka till förfallodatum kommer den importerade bankraden kunna matcha. Raden hamnar då automatiskt på fakturaraden i Att göra och stämmer det så klickar du på "Koppla betalning". Det går också att manuellt matcha en bankrad med importerad underlag.

Läs mer här om automatisk matchning av kontoutdrag.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser