Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Minh Quy, full-stack-utvecklaren som älskar React

Minh Quy, full-stack-utvecklaren som älskar React

Äntligen får vi nu chansen att höra om vår medarbetare Quy från Vietnam. Vad har han att säga om sig själv, Bokio och inte minst flytten till Sverige?

- Det har nu gått ett bra tag sedan du flyttade hit till Sverige och du har även lyckats överleva den mörka vintern. Jag gissar att det har varit en liten omställning?

Ja, det var verkligen en helt ny upplevelse att komma hit till Sverige. Jag som är från det tropiska landet Vietnam, fick nu se snö för första gången i mitt liv. Kylan var jag inte van vid så jag fick bära väldigt mycket kläder hela tiden, till och med hemma!

I början var det också lite utmanande med en helt ny kultur. Det kalla och mörka klimatet gjorde också att jag spenderade en hel del tid hemma. Nu tycker jag däremot att vädret är perfekt, varken för varmt eller för kallt. Jag och min syster hyrde en kanot i Delsjön förra helgen. Det var kul!

- Förutom kylan och vintern, är det något speciellt du tänker att Sverige skiljer sig åt Vietnamn?

Det som bekymrade mig mest i början var maten. Jag har arbetat i Singapore vilket skiljer sig lite men det är fortfarande asiatisk mat. Jag är inte alls van vid västerländsk mat och tänkte att den svenska maten kommer jag inte kunna äta. Efter ett tag gick det bättre men det är tur att det finns en hel del bra asiatiska restauranger jag kan gå till.

En annan sak är kollektivtrafiken. I Vietnamn är det mest vanligt att man använder privata fordon så som cykel eller motorcykel för att ta sig fram. Här är det raka motsatsen.

- Hade du några speciella förväntningar när du började på Bokio? Vad tycker du om det nu?

Det kändes positivt att Bokio är ett startupbolag. Till en början var jag dock lite rädd för att arbetskulturen inte skulle passa mig. Men jag hade helt fel! Alla var otroligt vänliga och hjälpte mig inte bara med jobbet utan även med anpassningen till ett nytt land. 

- Vad tycker du om att göra utanför jobbet? Något speciellt du har börjat med sen du flyttade hit?

När jag inte jobbar brukar jag vanligtvis spendera tiden till att lära mig nya saker, speciellt om ny teknologi. Detta gjorde jag i Vietnamn också. En skillnad sedan jag flyttade hit är att jag har shoppat mycket mer.

- Du fick äran att göra "Fredagsfika" för några veckor sen. Vad bakade du?

Jag gjorde en Flankaka (se recept här). Först kändes det svårt för jag har aldrig bakat något tidigare men det visade sig att det inte skulle vara några konstigheter. Det tog ungefär 2 timmar att göra och det var inte allt för många ingredienser vilket var bra.

- Har du några speciella planer för sommaren?

Jag ska åka till Paris med min familj. Det ser jag verkligen fram emot!

- Hur kommer du att göra Bokio bättre?

I vårt team ligger mycket fokus på att konvertera från Angular till React. Detta tror jag kommer vara väldigt fördelaktigt när man ska utveckla nya funktioner och förhoppningsvis gör det även Bokio bättre.


Minh Quy, LinkedIn

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser