Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
E-fakturera dina företagskunder i Bokio

E-fakturera dina företagskunder i Bokio

Nu kan du skicka e-fakturor direkt från Bokios faktureringsprogram precis lika enkelt som när du skickar fakturor med e-post. Det enda du behöver göra är att aktivera e-fakturering på företaget och sedan välja e-fakturamottagare på de kunder som du ska skicka till.

Bolag inom offentlig sektor tar endast emot e-fakturor från 1 april

Från och med 1 april tar bolag inom offentlig sektor i Sverige bara emot e-fakturor. För dig som fakturerar dessa kunder så innebär det här att du nu kan fortsätta, lika smidigt och enkelt, att skicka fakturor från Bokio. Det går såklart även bra att skicka till andra bolag som tar emot e-faktura. Vi skickar e-fakturor i formatet PEPPOL BIS Billing 3 som är det senaste formatet och tas emot av alla företag som tillåter e-faktura.

Aktivera e-faktura idag

Att aktivera sig för att skicka e-fakturor i Bokio är en enkel enstegs-procedur. När du skapar en ny faktura, väljer du under leveransmetod Skicka som e-faktura. När du klickar på leveransmetoden men inte har aktiverat ditt företag för e-faktura visas vyn nedan. Klicka på Verifiera dina uppgifter och aktivera e-faktura och kontrollera så att tex organisationsnummer, momsregistreringsnummer, adress, kontaktperson och e-post stämmer. När allt ser rätt ut, klicka i kryssrutan Aktivera e-faktura och ange dina betalningsmetoder för e-faktura.

Skicka som e-faktura

Välj e-fakturamottagare på era kunder

På respektive fakturakund i Bokio väljer du e-fakturamottagare. Vissa företag kan ha flera mottagare för ett och samma organisationsnummer, t.ex. en kommuns olika förvaltningar eller ett landstings olika sjukhus.

Vi har gjort det enkelt för er så att efter ni aktiverat e-faktura på ert företag visar vi möjliga e-fakturamottagare baserat på kundens organisationsnummer. Välj rätt mottagare och sedan är det bara att fakturera!

Välj e-fakturamottagare

Godkännande krävs av vissa företag

Vissa mottagare kräver att ni godkänns av dem innan ni kan skicka dem e-fakturor. Det löser vi åt er genom att skicka en förfrågan till mottagaren när ni valt en mottagare som kräver godkännande. När/om sedan mottagaren godkänner er förfrågan kommer ni kunna skicka e-fakturor till den.

Godkännande av e-fakturamottagare

I vår hjälp kan ni läsa mer i detalj hur e-faktureringen fungerar. Annars är det bara att logga in eller skapa konto och börja fakturera.

Relaterade artiklar

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser