Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Bokio lanserar ny design för att bli ännu enklare

Bokio lanserar ny design för att bli ännu enklare

Att Bokio ska vara snyggt och enkelt är något som vi redan från början lagt stor vikt vid. De ursprungliga designerna var många mycket bra men efterhand som vi vuxit och lagt till fler funktioner så har tyvärr designen släpat efter lite. Systemet har från början varit 3 olika moduler (fakturering, lönehantering och bokföring) och tidigare har det funnits olika formspråk och logik i de olika modulerna som klart har försämrat användarvänligheten.

När Rasmus från The Techno Creatives (Interaktionsbyrån) tog över ansvaret för designen fick resten av teamet verkligen upp ögonen för de skillnader som vi tidigare implementerat. Bara en sådan sak som att menyn inte var unison i alla delar av systemet gjorde det uppenbart att det fanns ett stort förbättringsarbete att genomföra. Tidigare var det även väldigt mycket starka färger som stal uppmärksamheten från det som faktiskt är viktigt för dig som användare att se.

Efter en såhär omfattande uppdatering är det det säkert småsaker som hamnat fel, inte fungerar i en viss webbläsare osv. Ser du något som ser konstigt ut eller fungerar dåligt så får du jättegärna kontakta oss.

Vad tycker du om den nya designen? Vi är självklart nyfikna på dina åsikter. För oss slutar såklart inte arbetet här utan vi kommer fortsätta förenkla och finputsa systemet. Dessutom har vi ett par spännande nyheter på gång som kommer göra ditt liv som företagare lite enklare.

Arbetet med den nya designen

Följande punkter är det Rasmus framförallt har prioriterat i arbetet med nya designen.

Det ska kännas enkelt för dig som användare

Det vi tror att du som användare vill göra i varje läge ska synas tydligt

Oavsett var man är i Bokio ska t.ex navigering fungera likadant

Utnyttja mer av skärmen på en stor skärm samtidigt som vi slösar bort mindre av skärmen på mobilen

Använd minimalt med information på varje sida för att inte förvirra dig som användare vad målet är

Exempel på hur nya designen gör Bokio mer lättanvänt

Följande exempel är några illustrationer på hur vi har tänkt i arbetet med den nya designen.

Nya dashboarden

Gamla dashboarden

Som ni kan se använder vi nu mycket mer av skärmen. Dessutom är det ett exempel på hur de gröna knapparna numera drar till sig mer uppmärksamhet. De gröna knapparna kommer bara användas i Bokio för det vi tror du som användare vill göra mest i det läget. Ibland kanske du inte ens vet vad som borde göras än, men genom att uppmärksamheten dras till den gröna knappen kan vi hjälpa till med det.

Nya bokfört

Gamla bokfört

Här är ett exempel på hur Bokio tidigare inte hanterade avsaknaden av information på ett snyggt sätt. I gamla designen var det väldigt otydligt om allt var färdigladdat eller var man hade kommit. Vi hoppas detta ska vara tydligare framöver. Notera också hur vi har ändrat periodfiltret till att vara mycket tydligare. Vi kommer använda samma utseende överallt där man kan filtrera listorna på år, månad eller datum.

Nya bokföringssidan

Gamla bokföringssidan

Här är ett tydligt exempel på vad vi tjänar på att begränsa informationen på varje sida och vi nu har tydligare att fokusera på de delarna som är viktiga för dig som användare. I den gamla designen fanns en hel kolumn med information som egentligen är irrelevant för det du vill göra på denna sidan i 99% av fallen.

I den nya designen dras ögonen snabbt till dina 5 vanligaste händelser samtidigt som sökfältet nu hänger ihop med texten ”Vad betalade du för?” vilket gör det tydligare vad du faktiskt ska skriva in där. Vår data visade nämligen att ganska många bokföringsvana tidigare här sökte på bokföringskonton och inte faktiska händelser. Död åt debet och kredit!

Vi använder också den svarta färgen för knappen ”Visa alla”. Detta betyder att vi tror att det inte är det allra viktigaste för användaren men antagligen kommer användas ganska ofta.

Nya lönesidan

Gamla lönesidan

Här är ett exempel på hur datumnavigeringen tidigare skiljde sig åt mellan olika sidor men nu är likadan. Det är även ett exempel på hur mycket lättare den nya designen är och hur mycket mer fokus det är på det du som användare faktiskt ska jobba med.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser