Prisändring – Frågor & svar

Med start från 20 december 2022 blir Balans och Business en och samma plan – Premium. Samtidigt görs vissa justeringar i form av funktionalitet och prissättning. Priset på Premium är 199 kr/mån (exkl. moms) om du tecknar en årsplan. Beroende på om du idag har planen Gratis, Balans eller Business, samt betalar per månad eller år, så påverkas du på lite olika sätt. Nedan följer en beskrivning för respektive plan och abonnemang.

 

Balans

Som användare med planen Balans kommer du nu med Premium att få tillgång till fler funktioner såsom bankkoppling, bankregler, egna bokföringsmallar, återkommande fakturor och obegränsat antal transaktioner med Bokio Företagskonto. Dessutom ingår prioriterad support, vilket innebär att du får svar före våra icke betalande kunder och vi ger så snabba svar som möjligt på dina frågor.

Prisändringen till 199 kr/mån (för årsabonnemang) påverkar dig först vid nästa dragningstillfälle under 2023. Har du månadsabonnemang sker prisändringen (249 kr/mån) från 1 januari 2023.

Andra förändringar som påverkar dig som användare med Balans är antal anställda som ingår per månad. I Premium ingår 1 aktiv anställd per månad (läs om vad en aktiv anställd är här). För ytterligare anställda tillkommer en månadskostnad på 20 kr/aktiv anställd. Du behåller dock nuvarande antal anställda (3 st) per månad fram till att din pågående abonnemangsperiod är slut. Har du månadsprenumeration så infaller detta den 1 januari 2023.

Business

Som användare med planen Business får du med Premium tillgång till samma funktioner fast till ett lägre pris.

Prisändringen till 199 kr/mån (för årsabonnemang) påverkar dig först vid nästa dragningstillfälle under 2023. Har du månadsabonnemang sker prisändringen (249 kr/mån) från 1 januari 2023.

Andra förändringar som påverkar dig som användare med Business är antal anställda som ingår per månad. I Premium ingår 1 aktiv anställd per månad (läs om vad en aktiv anställd är här). För ytterligare anställda tillkommer en månadskostnad på 20 kr/aktiv anställd. Du behåller dock nuvarande antal anställda (5 st) per månad fram till att din pågående abonnemangsperiod är slut. Har du månadsprenumeration så infaller detta den 1 januari 2023.

Gratis

Förutom en mindre namnändring (från Gratis till Free) så kommer du som gratisanvändare nu ha tillgång till Bokios mobilapp. Vi gör också en justering där kopiering av bokförda verifikat samt kopiering av fakturor inte längre ingår för gratisanvändare.

Prisändringen den 20 december innebär också att Bokio Företagskonto inte längre ingår som gratisfunktion. Du som använder Bokio Företagskonto med gratisplanen kommer därför, om du inte väljer att uppgradera, behöva tömma ditt konto senast 31 januari 2023. Läs mer nedan om hur du går tillväga.

Bokio Företagskonto – det här gäller för dig som gratisanvändare

Du som idag använder Bokio Företagskonto måste, om du inte väljer att uppgradera din plan, tömma ditt Bokio Företagskonto senast den 31 januari 2023. Samma dag kommer även ditt Bokio Företagskort att spärras och inte längre vara möjligt att använda. Om du inte väljer att uppgradera din plan innebär alltså detta meddelande en uppsägning i enlighet med punkt 16.1 i Bokios Allmänna villkor för betaltjänster. Om du har pengar kvar på ditt Bokio Företagskonto den 31 januari 2023 och Bokio behöver hantera utbetalning av saldo förbehåller sig Bokio rätten att betala medel överstigande 100 kr till ditt skattekonto. Medel under 100 kr kommer inte att betalas ut. Så här för du över pengarna från ditt Bokio Företagskonto.

Det bankgironummer som du har använt tillhör Bokio och är inte möjligt att flytta. Tänk på att uppdatera betaluppgifter på dina kundfakturor och att påminna dina kunder om ändringarna så att du slipper hantera felbetalningar.

Jag har idag ett månadsabonnemang tecknat med rabatt, kommer jag behålla rabatten även efter prisändringen?

Ja. Har du en rabatt på din nuvarande plan flyttar vi över denna till den nya planen med samma giltighetstid (12 månader från att planen tecknades).

Vad innebär den nya tjänsten Bokföringssupport?

Med bokföringssupport har du möjlighet att få hjälp med bokföringsfrågor direkt i Bokio. Din fråga hanteras direkt kopplat till det underlag eller verifikat du behöver hjälp med och du följer enkelt upp ärendet där vi guidar dig hur du ska gå tillväga och vad du bör tänka på för att bokföra rätt. När du fått svar från oss så färdigställer du bokföringen enkelt själv.

Bokföringssupporten är inte till för dig med frågor av mer komplex karaktär kring t.ex. bokslut, skatterådgivning, ekonomisk konsultation eller granskning av historisk bokföring. I dessa fall kan du få hjälp av våra samarbetspartners via “Anlita en konsult” inne i Bokio.

Med Premiumplanen har du möjlighet att använda tjänsten till en kostnad av 100 kr per verifikat. Vid avslutat ärende kommer kostnaden dras automatiskt på din månadsbetalning. Bokföringssupport kommer ingå kostnadsfritt i den kommande planen Pro.

Hur många anställda ingår i Bokio Premium?

Uppdateringen av våra priser påverkar även antal anställda som ingår i respektive plan. Från 20 december 2022 ingår 1 aktiv anställd per månad (läs om vad en aktiv anställd är här). För fler anställda tillkommer en månadskostnad på 20 kr/aktiv anställd.

Har du en pågående prenumeration av Balans och Business så behåller du antal anställda (3 st respektive 5 st) till abonnemangsperiodens slut. Ändringen påverkar dig alltså först vid nästa dragningstillfälle 2023.

Hur fungerar NE-bilaga i den nya premiumplanen?

NE-bilagan (för enskilda firmor) kommer efter prisändringen 20 december fortfarande vara gratis för dig med årsabonnemang. För dig med planen Free eller månadsabonnemang kostar det 1 000 kr per NE-bilaga.

Vad är Bokio Pro och när kan jag skaffa det?

Bokio Pro är en ny plan som lanseras under 2023. Vår ambition är att du ska kunna tjäna pengar på att göra din bokföring genom att du får tillbaka på de intäkter som skapas av att du helt enkelt använder systemet. Med Pro får du finansiell återbäring på exempelvis kortköp, krediter och fakturaförsäljning och vi garanterar att du aldrig kommer betala mer än priset för Premium.

Ansök här för att vara först med att få information om när du kan signa upp!