Dubbel bokföring

Definition:

Dubbel bokföring är en bokföringsmetod som bygger på att varje affärshändelse måste bokföras två gånger (dubbelt), en gång i debet och en gång i kredit.

Vad är dubbel bokföring?

Dubbel bokföring är den vanligaste bokföringsmetoden och används av företagare. Varje affärshändelse bokförs på två olika konton och med två olika kategorier: debet och kredit.

Fördelen med dubbel bokföring är att det är enkelt att identifiera om det skulle bli fel eftersom summan i debet och kredit alltid ska balansera. Om det inte skulle vara balans är det något som är fel.

Slipp tänka på debet och kredit

Väldigt många tycker att det är krångligt att handskas med debet och kredit. Som tur har Bokio din rygg, med vår hjälp bokför du automatiskt transaktionerna på rätt konton utan att behöva tänka på debet och kredit överhuvudtaget!

Med våra smarta bokföringsmallar räcker det att du vet vad du ska bokföra – resten sköter Bokio åt dig!

Läs mer i vår ordlista

Kom igång med Bokio idag!

Vi har allt du behöver för ditt företag: (superenkel) bokföring, företagskonto, fakturering, lönehantering och bokslut. Få ditt företag att växa med Bokio.

Kom igång direkt!

Vi lagrar information på din enhet som krävs för att Bokio ska fungera. Läs mer i vår cookiepolicy. Vi skulle också vilja lagra cookies för marknadsföring och analys som hjälper oss att göra Bokio bättre. Får vi göra det?