Vanliga frågor om internationella betalningar

OBS! För att ansöka och aktivera internationella betalningar behöver du just nu kontakta oss på support@bokio.se

Vilka länder stöds för utlandsbetalning?

Utlandsbetalningar är möjligt att göra till följande länder.

Austria
Belgium
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Ireland
Italy
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Netherlands
Norway
Poland
Portugal
Spain
Switzerland
United Kingdom

Vid betalningar till Storbritannien stöds inte GBP. Använd istället EUR eller annan föreslagen valuta.

Kostar det att aktivera internationella betalningar?

Det kostar inget att ansöka och aktivera funktionen för att göra utlandsbetalningar utan det är vid användning som kostnader tillkommer. Läs om hur du ansöker om internationella betalningar här.

Finns det stöd för IBAN?

I dagsläget är internationella betalningar med Bokio Företagskonto endast för utgående betalningar. Vi har alltså inte stöd för IBAN så att man kan ta emot betalningar från utlandet. Detta är dock något vi jobbar på och vill kunna erbjuda så snart vi kan. Under tiden är det inte tillåtet att använda en IBAN-kalkylator. Dessa betalningar skickas tillbaka till avsändaren och en kostnad på 500 kr kommer att debiteras.

Kostar det att göra utlandsbetalningar?

Vid utlandsbetalning tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,5% per transaktion. För betalningar som understiger 3000 kr tillkommer en avgift på 50 kr per transaktion.

Varför visas olika summor för internationalla betalningar i Bokio och BankID-appen?

När du gör en internationell betalning i Bokio så visas summan i SEK baserat på Riksbankens växlingskurser inne i Bokio. När betalningen signeras så visas en annan summa i SEK i BankID-appen. Denna summa i SEK är baserad på Sveas växlingskurs (Sveas växlingskurs inklusive 1,5% i valutaväxlingspåslag). Betalningen kommer sedan betalas baserat på Sveas växlingskurs.

Hur bokförs kostnaden för utlandsbetalningar under 3000 kr?

Kostnaden på 50 kr som debiteras vid utlandsbetalning som understiger 3000 kr kan bokföras direkt som en bankkostnad. Bokföringsmallen som används för detta heter "Banktjänster" och kommer att föreslås automatiskt åt dig.