Betala ut lön med Bokio Företagskonto

Med Bokio Företagskonto kan du betala ut lön till dina anställda direkt i Bokio. Börja med att gå in på Löner under Personal och löner i vänstermenyn. Klicka på Ny lönekörning för att skapa månadens löner. Läs mer om lönekörning här.

Klicka på Ny lönekörning

Välj det datum du vill att lönerna ska utbetalas. Välj också betalningsmetod. Vill du använda ditt Bokio Företagskonto så klickar du i det. Gå vidare genom att klicka på Spara.

Välj datum och betalningsmetod

Nu är det dags att lägga till löner på månadens lönekörning. Klicka på +Lägg till lönespec. Välj anställda och skapa sedan lönespecifikationer enligt den här guiden

När du är klar med samtliga löner på lönekörningen klickar du på Lås lönekörning

När du lagt till samtliga lönespecar, klicka på Lås lönekörning

För att nu gå vidare och betala ut lönerna med Bokio Företagskonto, klickar du på Lägg till betalning.

Klicka på Lägg till betalning

Nu är betalningen redo att signeras på sidan Betalningar som du hittar under Bank i vänstermenyn. 

För att signera kan du klicka på redigera-ikonen på betalningen och välja Signera och betala. Du kan också välja detta högst upp på sidan.

Klicka på Signera och betala

Granska detaljerna för att försäkra dig om att uppgifterna för betalningen är korrekta. Om något inte stämmer så kan du gå tillbaka och avbryta betalningen. Betala ut lönerna genom att klicka på Signera och betala. Nu får du signera med BankID. Betalningen kommer att schemaläggas till datumet som valdes när du skapade lönekörningen. 

Signera och betala