Koppla ditt Bokio Företagskonto till ett bokförings-/betalkonto

I steg 4 av aktiveringen av Bokio Företagskonto ska du välja vilket bokförings-/betalkonto som du vill koppla till Bokio Företagskonto. På det bokförings-/betalkonto du väljer kommer all bokföring ske som är kopplad till Bokio Företagskonto. Betalar du en leverantörsfaktura från Bokio med ditt Bokio Företagskonto så kommer detta att bokföras på det bokföringskonto som du valt här.

Här kommer du också få välja om du vill använda Bokio Företagskonto som automatiskt betalalternativ när du fakturerar dina kunder i Bokio samt om du vill aktivera OCR på fakturorna. Detta kan du ändra i efterhand då du skapar en faktura.

Klicka på Fortsätt när du är klar.

Observera! I dagsläget går det inte att ändra bokförings-/betalkonto efter att du har sparat.

Koppla ditt Bokio Företagskonto

Varför ska jag koppla till ett bokföringskonto?

Varje bank- och betalkonto du använder i ditt företag, måste bokföras på separata bokföringskonto. Om du har ett företagskonto sen tidigare har du förmodligen bokfört på konto 1930. I så fall kommer du ej kunna välja det här konto när du ska koppla ditt Bokio Företagskonto.

Är 1930 upptaget kommer vi att rekommendera ett annat konto, som exempelvis 1932. Att använda 1932 istället för 1930 spelar absolut ingen roll för din bokföring, det är ett konto i samma kontoklass som 1930. Det enda som skiljer är slutsiffran. Även om du väljer att stänga ner företagskontot som du tidigare använt, måste du bokföra ditt Bokio Företagskonto på ett nytt bokföringskonto. Konto 1932 kan endast skapas via Bokio Företagskonto men fungerar alltså precis som ett vanligt bokföringskonto.

Skulle du lämna sidan för aktivering så kan du enkelt gå tillbaka via sidan för Prisplaner. Även på din Att göra-sida så finns en notis om att slutföra aktiveringen.

Slutför aktivering