Viktiga datum

Som beta-funktion finns en funktion som heter Viktiga datum. Den hjälper dig att hålla reda på aktiviteter som du måste slutföra på ett visst datum. Just nu visas endast datum från Skatteverket som ditt företag måste förhålla sig till.

Datumen du ser beror på företagets inställningar i Bokio. Vi tittar på företagstypen och för det aktuella räkenskapsårets momsperiod, förväntad omsättning och sista månaden under räkenskapsåret. Observera att det här betyder att de datum du ser kan skilja sig åt mellan dina räkenskapsår.

Om du vill prova, gå till Inställningar → Beta-funktioner och aktivera "Viktiga datum". När Viktiga datum är aktiverat kan du se dina viktiga datum i Att göra. Om dina företagsinställningar saknas kommer inga datum att visas. I stället ser du vilken information vi har så att du kan uppdatera dina företagsinställningar.

När all information är korrekt kommer de viktiga datumen att visas som exemplet nedan.

För varje viktigt datum kan du välja att:

• Ställ in "Pågående" - det betyder att du arbetar med det och när vi senare lägger till stöd för notifikationer gör det att du slipper få en notifikation om något du redan har koll på.
  • Ange "Markera som klar" - det betyder att du är klar med det här datumet
  • Dölj uppgift - det betyder att du inte är intresserad av ett visst datum
  • Dölj alla liknande uppgifter - det betyder att du inte är intresserad av denna typ av uppgift och vi kommer att gömma alla återkommande.

Observera att alla alternativ kan återställas.

Även om Bokio filtrerar de datum som gäller för dig baserat på dina företagsinställningar, kan det finnas datum som inte gäller för ditt företag. Till exempel om du inte har några anställda eller inte har ett kontor. Blir dessa datum senare aktuella för dig så kan du välja att visa dem igen då.

När du har använt viktiga datum ett tag kan det se ut som exemplet nedan. De röda markeringarna visar vilka datum som är försenade och med hur många dagar. Vi visar också en klockikon för vilka datum som är pågående. Om du väljer att visa dolda datum ser du de dolda datumen som gråmarkerade.