Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Swish beloppsgräns

Hur mycket kan man swisha? Så gör du för att höja beloppsgränsen för Swish

Swish är ett smidigt sätt att kunna betala direkt från mobilen, både till företag och privatpersoner. Men du kan inte göra hur stora betalningar som helst, i den här artikeln reder vi ut hur hög beloppsgränsen för Swish är för dig som privatperson.

Vad är gränsen för Swish – hur mycket kan man swisha?

Swish är ett av de populäraste betalningssätten i Sverige. Trots att det är Swish som tillhandahåller tjänsten och gör det möjligt att göra enkla betalningar med mobilen, är det faktiskt inte Swish själva som sätter gränserna för hur mycket du kan swisha, det är det banken som gör.

När allt kommer omkring är det banken som erbjuder dig möjligheten att betala och få betalt, medan Swish blott är en tilläggstjänst. Du behöver därför ha koll på vad beloppsgränsen för Swish är just för din bank, något som vi hjälper till med i den här artikeln.

Ändra Swish-gräns – så höjer du beloppsgränsen för Swish

Du kan inte ändra din gräns för Swish-betalningar via Swish, utan du behöver logga in på din bank och göra det därifrån. Beroende på vilken bank du har så skiljer det sig hur du går tillväga för att ändra din beloppsgräns. I den här artikeln utgår vi från att du som är bankkund är över 18 år.

Så mycket kan du swisha – Handelsbanken

Handelsbankens initiala Swish-gräns är 10 000 kronor per dag till privatpersoner, och ytterligare 10 000 kronor på betalningar till företag. Du kan höja beloppsgränsen tillfälligt upp till 100 000 kronor.

Så här höjer du swish-gränsen hos Handelsbanken

Du kan höja beloppsgränsen till 30 000 kronor tillfälligt under en dag via appen. För att kunna höja Swish-gränsen till 100 000 kronor måste du logga in med kortläsare och sladd i internettjänsten.

Så mycket kan du swisha – Swedbank

Hos Swedbank har du en initial beloppsgräns som är 3 000 kronor per rullande 7 dagar. Du kan höja din Swishgräns till 15 000 kronor per vecka. Den kan ändra till en tillfällig beloppsgräns upp till 100 000 kronor.

Så här höjer du swishgränsen hos Swedbank

Du kan höja Swishgränsen på två olika sätt. Antingen genom att logga in på Swedbanks app och sedan klicka dig vidare på ProfilSwish, eller så kan du logga in på internetbanken och klicka på Övriga tjänsterSwish. Du kan på det här sättet höja din beloppsgräns till 15 000 kronor per vecka, eller skapa en tillfällig beloppsgräns om 100 000 kronor för en dag.

Så mycket kan du swisha – Nordea

Hos Nordea får du per automatik två initiala beloppsgränser när du ansluter till Swish: 5 000 kronor per betalning och 10 000 kronor per rullande sju dagar.

För betalningar till företag, föreningar och organisationer är beloppsgränsen 100 000 kronor per rullande sju dagar, både som enskild betalning och sammanlagt.

Du kan höja den beloppsgränsen tillfälligt till 100 000 kronor under 1-3 dagar, beroende på vad som passar dig bäst.

Så här ändrar du Swishgränsen hos Nordea

För att tillfälligt höja beloppsgränsen som kund hos Nordea så loggar du in på banken och går till sidan Hantera Swish.

Så mycket kan du swisha – SEB

Hos SEB får du själv välja vad din beloppsgräns ska vara, någonstans i spannet mellan 0-15 000 kronor.

Du kan höja din beloppsgräns tillfälligt upp till 150 000 kronor under en dag.

Så här ändrar du Swishgränsen hos SEB

Genom att logga in på internetbanken och gå in på Betala och överföra - Swish kan du höja swishgränsen till max 15 000 kronor per dag. För att aktivera en tillfälligt höjd beloppsgräns behöver du ringa till kundsupporten och prata med en handläggare.

Ta betalt från dina kunder med Swish

Med Bokio Företagskonto kan du aktivera Swish som betalssätt. Då kan du enkelt ta betalt utan att hålla på och bråka med kontanter och kassasystem. Få full kolla på din försäljning och automatisera din bokföring med Swish Företag i Bokio!

 

Bildkälla: www.swish.nu/marknadsmaterial/pressbibliotek

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser