Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nyheter och förbättringar i Bokio 6 september

Nyheter och förbättringar i Bokio 6 september

Beta-versioner som går live

Denna gången är det nya bokföringsflödet, leverantörsfakturor och att-göra som går ut till alla. I nästa steg är det nya "bokfört" som vi ska aktivera för alla, vi håller där på och undersöker om vi ska lägga tillbaka möjligheten att expandera upp bokföringsdetaljerna i listan som ett komplement till att visa en full modal. 

Förbättringar i Faktura

Fakturor kan nu sorteras i alla kolumner utom på status. Standard är att sortera på fakturanummer från högt till lågt nummer. Utkast kommer alltid att vara överst när du sorterar på fakturanummer.

Vi kan till exempel välja att sortera på beloppet för att hitta våra fakturor med högst belopp.

I fakturor är sökningen förbättrad för att göra det enklare att söka på fakturanummer. Tidigare om man till exempel sökte på 1 så skulle man få med samtliga fakturor med 1 i både fakturanummer och datum. Nu kan du söka på # 1 och det kommer bara hitta fakturorna med ett fakturanummer som börjar med 1.

Datumväljaren

Visste du att du kan ändra datum i datumväljaren med piltangenterna upp och ner? Genom att hålla ner shift så ändras månad istället för dag.

Vi har också ändrat så att när det inte finns något datum och du trycker ner en knapp så får du dagens datum istället för igår eller imorgon.

Tips!
Du kan också skriva datum utan bindestreck och när du fortsätter så läser vi av det korrekt: 

Ny funktion - Viktiga datum

Som beta-funktion har vi nu lagt till en efterlängtad funktion som heter Viktiga datum. Den hjälper dig att hålla reda på aktiviteter som du måste slutföra på ett visst datum. Just nu visas endast datum från Skatteverket som ditt företag måste förhålla sig till.

Datumen du ser beror på företagets inställningar i Bokio. Vi tittar på företagstypen och för det aktuella räkenskapsårets momsperiod, förväntad omsättning och sista månaden under räkenskapsåret. Observera att det här betyder att de datum du ser kan skilja sig åt mellan dina räkenskapsår.

Om du vill prova, gå till Inställningar → Beta-funktioner och aktivera "Viktiga datum". När Viktiga datum är aktiverat kan du se dina viktiga datum i Att göra. Om dina företagsinställningar saknas kommer inga datum att visas. I stället ser du vilken information vi har så att du kan uppdatera dina företagsinställningar.

 

När all information är korrekt kommer de viktiga datumen att visas som exemplet nedan.

För varje viktigt datum kan du välja att:

 • Ställ in "Pågående" - det betyder att du arbetar med det och när vi senare lägger till stöd för notifikationer gör det att du slipper få en notifikation om något du redan har koll på. 
 • Ange "Markera som klar" - det betyder att du är klar med det här datumet
 • Dölj uppgift - det betyder att du inte är intresserad av ett visst datum
 • Dölj alla liknande uppgifter - det betyder att du inte är intresserad av denna typ av uppgift och vi kommer att gömma alla återkommande.

Observera att alla alternativ kan återställas.

Även om Bokio filtrerar de datum som gäller för dig baserat på dina företagsinställningar, kan det finnas datum som inte gäller för ditt företag. Till exempel om du inte har några anställda eller inte har ett kontor. Blir dessa datum senare aktuella för dig så kan du välja att visa dem igen då.

När du har använt viktiga datum ett tag kan det se ut som exemplet nedan. De röda markeringarna visar vilka datum som är försenade och med hur många dagar. Vi visar också en klockikon för vilka datum som är pågående. Om du väljer att visa dolda datum ser du de dolda datumen som gråmarkerade.

Kontrollera inställningarna för ditt företag och räkenskapsår och aktivera funktionen Viktiga datum. Berätta gärna för oss hur du upplever funktionen och hur vi kan förbättra och utveckla den. Mejla till support@bokio.se

Rätta verifikat

En av de saker som tar mest energi med bokföring är att hitta fel och rätta dem. Vi har nu tagit ett stort steg för att göra det mycket snabbare och enklare genom att göra det möjligt att redigera verifikat.

Från sidan Bokfört får du nu två nya alternativ när du tittar på ett verifikat.

Om du klickar på "Ta bort" kommer vi nu att visa dig en bättre förklaring på vad som faktiskt händer.

Om du istället klickar på "Redigera" får du möjlighet att fylla i hur du vill att verifikatet ska se ut.

Om du vill se det gamla verifikatet härifrån kan du klicka på "V31" i titeln. När du är klar med dina ändringar och klickar på "Fortsätt" får du en förhandsvisning av de verifikat som kommer att genereras.

Även om det ser ut som om du redigerar verifikatet kommer vi se till att din historik blir korrekt genom att vi behåller originalet + vänder ut detta. V31 kommer i detta fall annulleras genom V35 och sedan kommer det nya verifikatet bli V36.

I bokföringslistan kommer vi att gömma dessa "inaktiva" verifikat men du kan visa dem genom att klicka i att "Visa inaktiva".

 

Andra tillägg och framtida förbättringar

I uppdateringen för huvudboken döljer vi nu också inaktiva verifikat som standard. Du kan växla för att visa dessa där också. Vi hoppas på att lägga till det i de andra rapporterna också.

För att åtgärda fel måste du hitta dem först. Vi har planer på hur det går lättare framåt.

Vi planerar också att göra det enklare att se alla anslutningar för en verifiering i verifikationsmodellen.

 

Uppdaterad huvudbok

Vi märkte att nya huvudboken var otroligt långsam på stora företag. Inte konstigt när det visade flera tusen rader av data. Utöver prestandaproblemet gör det också svårt att hitta och fokusera på vad du tittar på när vi visar så mycket data. Av den anledningen designade vi om huvudboken för att stödja de arbetsflöden som vi brukar använda till det bättre.

En av de största anledningarna att använda huvudboken är att jämföra din bokföring med banken. Därför optimerade vi några saker för dig här.

 • Vi visar nu alltid siffror med decimaler i denna rapport
 • Vi gömmer annullerade verifikat samt annulleringsverifikat för dig så att du kan fokusera på vad som faktiskt finns där i din bokföring och inte bara är där för historiken
 • Vi har lagt till ett alternativ för att ändra mellan stigande och fallande sortering på datum så att du lättare kan matcha det med ditt bankkonto

När du först öppnar huvudboken kommer du nu att se en lista över konton och dessa kan expandera dessa en efter en.

Som du kan se finns det ett alternativ så visa inaktiva verifikat. Om du gör så visar vi dem precis som i verifikationslistan i Bokfört.

Andra noterbara förbättringar

 • Du kan nu ändra artiklar "lokalt" på fakturan. Det gör att för dig som har prisskillnader på samma artikel. Till exempel materialkostnader så är det nu enklare att använda en artikel för dessa.
 • I "Att-göra" listan är nu försenade leverantörsfakturor sorterade före ej försenade
 • Inloggningsfunktionen fungerar som den ska igen. Bland annat har vi sett till att om du försöker gå till en direktlänk men inte är inloggad så kommer du skickas dit efter du loggar in. Vi har också gjort förbättringar så att vi håller koll på om du blir utloggad under tiden du har fliken med Bokio öppen.
 • På fakturasidan har vi fixat lite layoutproblem
 • Fakturasidan bör nu rendera snabbare för bolag med många fakturor. Vi kommer behöva göra mer arbete här men vid ca 1000 fakturor är det runt 3x snabbare.
 • Fakturasidan visar nu även summan för fakturor som är utkast.  
 • Att skriva ut ett verifikat var trasigt och är nu fixat igen.
 • Sorteringen på kundsidan fungerade inte för alla kolumner, det är fixat.
 • När du laddar upp en bild/pdf så laddar inte längre hela sidan om. Det sparar några sekunder varje gång för dig.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser