Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nyheter och förbättringar 14:e oktober

Nyheter och förbättringar 14:e oktober

Denna uppdateringen har framförallt handlat om att göra det enklare att rätta till fel i fakturorna och minska antalet misstag som görs där. Men vi har även hunnit med en del förbättringar av lön och fixat lite andra problem.

Förbättringar i Faktura

Fakturadelen är det som vi har ägnat mest tid åt att förbättra i denna releasen. Vi hoppas dessa ändringar ska göra det betydligt smidigare och roligare att fakturera. 

Redigera fakturor

Tidigare var vi väldigt strikta med hur en faktura fick ändras. Tanken var att motverka misstag men vi har sett att det blir allt för jobbigt om små misstag inte går att rätta till. Vi har därför valt att ge användarna möjligheten att själva bestämma hur det vill hantera rättningar av fakturor.

Det var även många användare som inte förstod vad som hände när de krediterade en faktura så vi har nu förtydligat detta. Ni kommer åt alla rättningar som går att göra från redigera-ikonen i toppen av fakturan.

 

Redigera faktura i Bokio  

 Det tar fram följande valKreditfaktura

Kreditfakturorna har förbättrats genom att du nu får välja kreditfakturans datum och i pdfen syns även vilken faktura det är den krediterar.

Tydligare val av betalmetod

Tidigare var det väldigt otydligt vilken betalmetod som visades på fakturan om flera var ifyllda. Detta är nu ändrat så att det blir tydligt. I samma ändring har vi också gjort så att fler betalalternativ som Swish och Paypal stöds på fakturan. Det går också att välja helt egna betalalternativ.De vanligaste betalmetoderna stöds nu på fakturan. Bankgiro, postgiro, bankkonto, BIC/IBAN, Swish, Paypal.


Du kan också välja din egna betalmetod

Möjligt att välja konto när en betalning registreras

En till nyhet är att det nu går att välja vilket betalkonto man vill bokföra sin betalning av fakturan mot. Detta val dyker upp när man sätter sin faktura som betald och ska bokföra betalningen. Detta hjälper de som får betalt på lite olika sätt.

 

Förbättringar i lönehanteringen

  • Det finns nu en rad för Nettoavdrag/tillägg. Använder du dessa får du välja hur det ska bokföras när du bokför månaden.
  • Sorteringen av lönerader har förbättrats för att vara samma i PDFen som på webben.
  • Fler enheter stöds på ett antal av lönealternativen. T.ex kan lön nu anges både i st och dagar.
  • PDF'en saknade tidigare kategorins namn när det var en underkategori.
  • I PDF'en visas nu kategorierna på engelska om engelska är inställt som språk  
  • Om totala skatten var 0 för en månad gick det inte att bokföra. Det är fixat
  • Löner som var raderade syntes under den anställde. Det gör de inte nu.

Övriga förbättringar

  • Kundlistan laddade tidigare långsamt. Det påverkade både fakturalistan och när man öppnar en faktura. Det är nu fixat.
  • Vissa av våra mail visade åäö konstigt i några mailklienter. Det är fixat
  • Bokföringskön kraschade om det låg något där som var uppladdat av en användare som sedan tagits bort. Det är åtgärdat.

Vad kommer härnäst?

Senaste tiden har vi jobbat hårt med att bokföra leverantörsfakturor som spara dem i ett register (leverantörsreskontra). Vi satsar på att lansera detta närmaste veckan. Vi kommer även för vissa utvalda kunder börja att smygtesta vår lösning där datorn säger hur en kostnad ska bokföras automatiskt. Vi är väldigt intresserade av se hur mycket detta kommer snabba på bokföringen. Visionen är att det ända du ska behöva göra är att ladda upp underlaget och så löser vi resten åt dig.

 

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser