Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nya kundfakturor och bokföring

Nya kundfakturor och bokföring

Kundfakturor

Kundfakturor har fått sig en rejäl uppfräschning för att bli ännu bättre för dig som företagare. Allt från hur man skapar en faktura, hur man får en bättre översikt, till hur man lättare behandlar varje individuell faktura.

 

Bättre översikt av dina kundfakturor

På den samlade sidan för kundfakturor så har vi jobbat hårt för att ge dig som företagare en bättre översikt på dina kundfakturor.

 • Därför har vi i toppen av sidan presenterat en informationsruta där samlade belopp på obetalda och försenade kundfakturor visas.
 • Vi har även lagt till förfallodatum i listvyn av fakturor så du inte alltid behöver gå in på varje individuell faktura för att se detta.
 • Pågående fakturor har visuellt blivit tydligare när vi nu sorterar fakturor mellan två flikar, Pågående fakturor och Alla fakturor.

översikt av fakturor bokio

 

Ett stegbaserat sätt att skapa fakturor

Vi har tänkt helt om hur man skapar en faktura i Bokio. Vi har nu introducerat en stegbaserad process för att minimera fel, göra det snabbare samt att det blir enklare. Våra fyra steg består nu av:

 1. Ditt företag
 2. Din kund
 3. Lägg till artiklar/tjänster
 4. Fakturainställningar

Därefter bestämmer du om du vill skicka fakturan direkt via mail eller ladda ned PDF:en för att skicka den själv.

skapa faktura bokio

 

Mer fokus på vad som hänt med din kundfaktura

När du går in på en kundfaktura så har vi ändrat fokus från själva fakturan till att du faktiskt vet status och händelser din faktura varit med om. Du kan se om fakturan är publicerad, mailad, vilka betalningar som blivit gjorda och mer.

Om du väljer att maila fakturan med Bokio så låter vi dig nu även se en status på leverans i form av öppnad, skickad, levererad samt misslyckat.

historia av en faktura i bokio

 

Hur får jag nya Fakturorna?

Under Inställningar → Beta-funktioner kan du aktivera nya fakturorna. Skulle det vara något problem kan du gå tillbaka till gamla versionen ett tag till. Kontakta gärna oss så vi får möjligheten att åtgärda detta. 

OBS! Gör du kontantfakturor bör du inte aktivera nya fakturorna ännu.

 

Ny förbättrad bokföring

Även bokföringen har förbättras i denna uppdateringen. Vi har jobbat på ett mer optimerat och konsekvent flöde genom bokföringen där vi bland annat kategoriserar underlagen på ett nytt sätt.

 

Införandet av en knapp att göra det mesta från

Vi har infört en knapp längst upp i navigationen där du som användare när som helst kan ladda upp material, med eller utan kvitton, skapa fakturor och löner samt importera från bank och fil.

 

Nya kategoriseringar av underlag

När man laddar upp underlag så kategoriseras det i någon av fyra kategorier redan från start. Det kommer göra det lättare för dig som företagare att strukturera upp dina underlag. Kategorierna är följande:

 • Kvitton eller utgift
 • Leverantörsfakturor
 • Inkomst
 • Annat

typ av underlag bokio

 

Mer flexibla leverantörsfakturor

Nu kan du lägga till leverantörsfakturor i systemet utan att behöva bokföra dem med en gång. Det kommer underlätta för personer som inte har bokföringsrättigheter att hjälpa till att lägga upp material.

 

Flera bokföringskategorier på samma kvitto

Ett kvitto med flera typer av produkter eller tjänster på sig kan nu bokföras med i samma veva. Man väljer helt enkelt bara flera bokföringskategorier innan man går vidare till nästa steg där man väljer summorna som ska vara på varje kategori.

bokföringskategorier bokio

Anpassad bokföring för mobilvy

När man bokför från mobilen så har vi skapat ett anpassat mobilflöde. Man går igenom det steg för steg så man lättare kan fokusera på det man vill bokföra.

bokföring mobilen bokio

Hur får jag nya Bokföringen?

Under Inställningar  Beta-funktioner kan du aktivera nya bokföringen. Skulle det vara något problem kan du gå tillbaka till gamla versionen ett tag till. Kontakta gärna oss så vi får möjligheten att åtgärda detta. 

Andra uppdateringar

 • Utlägg: När man kopplar ihop en anställd med en användare från utlägg får denna användare nu direkt rättigheten att ladda upp sina utlägg.
 • Utlägg: Uppdatering för att det ska fungera bättre på iPhone. Tyvärr var vi tvungna att avaktivera mjuk scrollning på just iPhone. Vi tittar på att lösa detta framöver.
 • Utlägg: Bokförs utläggen manuellt måste man numera använda konto 2890, detta är för att det blir fel i bokföringen i senare steg annars.
 • Utlägg: När man annullerar ett verifikat för ett utlägg så hamnar numera kvittot i bokföringskön igen. Innan gick det inte att ändra ett felaktigt bokfört utlägg.
 • Inloggning: När man väljer bolag görs nu en bättre koll på vad du har för rättigheter. Tidigare kunde man ibland hamna på t.ex utlägg utan att rättigheter till detta på det bolaget.
 • Bokföring: Konto 3389 har lagts till för dig med MOSS-försäljning. Detta ignoreras i momsrapporten eftersom det rapporteras separat.
 • Momsrapport: När man låser upp momsrapporten raderas nu genererat verifikat helt om möjligt.
 • Bokslut: När man låser upp stegen i bokslutet raderas nu genererade verifikat helt om möjligt. 
 • Bokslut: Enbart Aktiebolag får nu tillgång till Årsredovisning Online då de är de ända bolagen som stöds där.
 • Faktura: När man mailar en faktura finns numera en länk för att ladda ner fakturan i mailet som komplement till PDF'en. Detta pga att vissa bolag hade brandväggar som blockade bifogade PDF'er.
   

På gång framöver

Vi anstränger oss för att bli mer öppna med vad vi jobbar med och har publicerat en grov utvecklingsplan

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser