Gratis företagskonto - utan företagspaket hos en bank?

Finns det några bra alternativ för gratis företagskonto?

Alla egenföretagare behöver skilja på sina privata bankkonton och företagets pengar. Många olika banker erbjuder företagspaket innehållande företagskonton, men hur mycket brukar det det kosta? Och finns det några gratis företagskonton?

Måste man ha ett företagspaket på en bank för att driva företag?

Det finns inget krav på att du som egenföretagare måste ha ett företagskonto hos en bank. För dig som driver aktiebolag är det dock ett lagkrav på att du måste skilja på företagets ekonomi från din privatekonomi.

För enskild näringsidkare finns inte detta kravet eftersom din firma och du som privatperson på pappret är samma person. Med det sagt är det fortfarande fördelaktigt att tydligt skilja på dina privatekonomi och firmans ekonomi genom att ha olika konton.

Gratis företagskonton - finns det några bra alternativ?

Många banker erbjuder företagskonton gratis. Problemet är att du då får en väldigt avskalad variant utan den funktionalitet som ditt företag kräver.

Själva företagskontot i sig är i vissa fall gratis, men då ingår oftast inte bankgironummer, företagskort eller liknande. Istället behöver du köpa till funktioner som tillsammans kostar mer än ett företagspaket.

Företagspaket - vilka billiga alternativ finns?

Om man kollar på de stora bankernas hemsidor är prissättning för företagspaket med företagskort ofta ganska lika. För aktiebolag brukar kostnaden ligga kring 110-130 kronor i månaden, och för enskilda firmor kan man komma undan med ungefär 75-100 kronor per månad.

Utöver den löpande kostnaden finns det i princip alltid en startavgift för att bli företagskund, denna ligger i regel på 2 500 kronor.

Snart kan du öppna företagskonto direkt i Bokio utan extra kostnad!

Snart lanseras Bokios nya företagskonto. Med integrerat bankkonto, bankgiro och företagskort kan du snart enkelt hantera dina betalningar på samma ställe som du bokför och slipper betala för ett företagskonto separat hos en bank.

Bokio Företagskonto ingår när du köper planen Premium för 199 kr/mån. Dessutom lanseras snart planen Premium Plus där du också får pengar tillbaka på ditt företagskonto med återbäring på insatt kapital samt cashback på kortköp.

Läs mer om Bokio Företagskonto