Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Gratis företagskonto - utan företagspaket hos en bank?

Finns det några bra alternativ för kostnadsfritt företagskonto?

Alla egenföretagare behöver skilja på sina privata bankkonton och företagets pengar. Många olika banker erbjuder företagspaket innehållande företagskonton, men hur mycket brukar det det kosta? Och finns det några gratis företagskonton?

Måste man ha ett företagspaket på en bank för att driva företag?

Det finns inget krav på att du som egenföretagare måste ha ett företagskonto hos en bank. För dig som driver aktiebolag är det dock ett lagkrav på att du måste skilja på företagets ekonomi från din privatekonomi.

För enskild näringsidkare finns inte detta kravet eftersom din firma och du som privatperson på pappret är samma person. Med det sagt är det fortfarande fördelaktigt att tydligt skilja på din privatekonomi och firmans ekonomi genom att ha olika konton.

Kostnadsfria företagskonton - finns det några bra alternativ?

Många banker erbjuder företagskonton gratis. Problemet är att du då får en väldigt avskalad variant utan den funktionalitet som ditt företag kräver.

Själva företagskontot i sig är i vissa fall gratis, men då ingår oftast inte bankgironummer, företagskort eller liknande. Istället behöver du köpa till funktioner som tillsammans kostar mer än ett företagspaket.

Företagspaket - vilka billiga alternativ finns?

Om man kollar på de stora bankernas hemsidor är prissättning för företagspaket med företagskort ofta ganska lika. För aktiebolag brukar kostnaden ligga kring 110-130 kronor i månaden, och för enskilda firmor kan man komma undan med ungefär 75-100 kronor per månad.

Utöver den löpande kostnaden finns det i princip alltid en startavgift för att bli företagskund, denna ligger i regel på 2 500 kronor.

Öppna företagskonto direkt i Bokio utan extra kostnad!

Med integrerat bankkonto, bankgiro och företagskort kan du enkelt hantera dina betalningar på samma ställe som du bokför och slipper betala för ett företagskonto separat hos en bank.

Bokio Företagskonto ingår när du köper planen Premium för 299 kr/mån eller Premium Plus för 599 kr/mån. Med Premium Plus får pengar tillbaka på ditt företagskonto med återbäring på insatt kapital och cashback på kortköp.

Läs mer om Bokio Företagskonto

Nystartat företag? Få Bokio gratis i 6 månader!

Du som har startat ditt företag under de senaste tre månaderna får upp till 6 månader på köpet när du tecknar en plan hos Bokio. Läs mer om erbjudandet

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser