Starta aktiebolag med Bokio

Låt oss hjälpa dig komma igång med ditt företag!

Det här ingår

  • Vägledning och hjälp med dokument till Bolagsverket (ansökan till Bolagsverket, stiftelseurkund och bolagsordning)
  • Revisorsintyg
  • Färdigt Aktiebolag
  • Eget företagskonto med bankgironummer
  •    

1 000 kr exkl. moms

+2 200 kr (till Bolagsverket, moms utgår ej)

Så här funkar det

Starta aktiebolag

1. Logga in på Redflag.se

Hos Red Flag, som är en del av Bokio, får du hjälp med att skapa ditt aktiebolag. Du loggar enkelt in med BankID genom att skapa ett konto. Välj därefter Starta nytt aktiebolag. Kontrollera och fyll i informationen som efterfrågas i samtliga steg, godkänn villkoren och kom ihåg att du måste använd kampanjkoden “Bokio Företagskonto”. Avsluta genom att klicka på Skicka in i sista steget.


2. Invänta svar från oss

När du har gått igenom alla steg inväntar du återkoppling från oss. Vi går noga igenom all information för att du i största möjliga mån ska undvika att behöva göra kompletteringar till Bolagsverket. Vi kommer nu återkoppla till dig med information angående insättning av aktiekapital.

3. För över aktiekapitalet

Nu är det dags för dig att betala in aktiekapitalet. I den här delen av processen kommer vi hjälpa dig med ett revisorsintyg. För att kunna göra detta behöver vi först få in aktiekapitalet på 25 000 kr. En auktoriserad revisor skapar då intyget som sedan skickas in till Bolagsverket. När hela processen är klar kommer aktiekapitalet att ligga på ditt Bokio Företagskonto.


4. Signera och skicka in till Bolagsverket

När vi har mottagit inbetalningen av aktiekapitalet skickar vi samtliga dokument till dig som du ska skriva ut, signera med blåbläck och posta till Bolagsverket (via brev). När du har fått en bekräftelse från Bolagsverket att ärendet är mottaget vidarebefordrar du denna till oss. Vi skickar då in revisorsintyget till Bolagsverket.

Bolagsverket kan ibland vara snabba med att be om komplettering då ansökan saknar revisorsintyg. Detta behöver du inte oroa dig för då vi skickar in detta så snabbt vi kan. Kostnaden för nyregistrering (2200 kr) betalar ni sedan direkt till Bolagsverket.

Dokument till BolagsverketBokio

5. Ansök om F-skatt och moms

När Bolagsverket har godkänt din ansökan är det dags för dig att ansöka om F-skatt och moms. Det här gör du genom att logga in på Verksamt.se. När detta är gjort kan du gå vidare till steg 6. Kom ihåg att inte börja fakturera förrän din ansökan är godkänd.


6. Skapa ditt Bokiokonto och aktivera företagskonto

Skapa konto (eller logga in om du redan hunnit skapa ditt konto) hos Bokio och lägg till ditt företag. För att vi ska kunna lägga in ditt aktiekapital på ditt företagskonto måste du först aktivera Bokio Företagskonto. Ibland kan det ta ett par dagar innan organisationsnumret blivit registrerat hos Skatteverket. Först efter det är klart har du möjlighet att aktivera företagskontot.


7. Insättning av aktiekapital på ditt företagskonto

När du skapat ditt konto och aktiverat Bokio Företagskonto återkopplar du till oss med ditt företagsnamn, organisationsnummer och bankgiro. Vi kommer då att se till att aktiekapitalet blir placerat på ditt företagskonto. Aktiekapitalet kommer att synas på ditt Bokio Företagskonto inom 1-3 dagar.

Klart!

Du har nu ett färdigt aktiebolag samt ett konto hos Bokio med eget företagskonto. Vi ser till att du
får ta del av all information du behöver för att komma igång på nolltid! Fakturering av tjänsten
skapa aktiebolag sker först efter att aktiveringen är färdigställd.

Vanliga frågor

Vad kostar det att starta aktiebolag med Bokio?

Att registrera aktiebolag hos Bolagsverket kostar 2 200 kr (moms utgår ej). Vi skapar revisorsintyg åt dig till en kostnad av 1 000 kr (exkl. moms). 

 

Utöver detta så måste du ha 25 000 kr som aktiekapital. Detta är ingen kostnad utan betalas in till oss för att vi ska kunna hjälpa dig med att skicka in ett revisorsintyg. Dessa pengar ligger efter färdig aktivering på ditt Bokio Företagskonto.

 

Varför ligger tjänsten för starta aktiebolag på Red Flags hemsida?

I samband med att vi nu erbjuder tjänsten Bokio Företagskonto har vi fått många förfrågningar om bankintyg. Denna tjänst där vi vägleder dig i processen att starta aktiebolag samt hjälper till med revisorsintyg blir därför vårt sätt att kunna erbjuda hjälp med detta. För att snabbt kunna erbjuda en lösning har vi bestämt oss för att använda våra nuvarande verktyg som finns hos Red Flag som är en del av Bokio. Detta påverkar inte dig som kund mer än att de första stegen i processen sker på Red Flags hemsida.

När kan jag aktivera Bokio Företagskonto?

Bokio Företagskonto går att aktivera först efter att ditt aktiebolag har blivit registrerat för F-skatt.

Vad är ett revisorsintyg?

För att starta ett aktiebolag behöver man visa för Bolagsverket att företaget äger minst 25 000 kronor. Det är det minsta möjliga aktiekapitalet. För att visa det kan man antingen skicka in ett bankintyg från en bank eller ett revisorsintyg från en auktoriserad revisor.

 

Eftersom Bokio är ett betalningsinstitut, men inte en bank, kan vi inte hjälpa dig med ett bankintyg, men vi ordnar gärna ett revisorsintyg istället. Intyget skickar vi direkt till Bolagsverket så snart du betalat in aktiekapitalet hos oss samt skickat en bekräftelse på att bolagsverket tagit emot din ansökan.

Är mitt aktiekapital säkert?

Vid avbruten aktivering får du alltid tillbaka ditt aktiekapital. Bokio AB är ett betalningsinstitut och är under Finansinspektionens tillsyn. I enlighet med lagen om redovisningsmedel hålls kundernas tillgodohavanden åtskilda på ett klientmedelskonto hos Handelsbanken och blandas aldrig med Bokios egna medel. Dina pengar är skyddade av den statliga insättningsgarantin.

Varför måste dokumenten till Bolagsverket skickas in via post?

Om vi ska kunna hjälpa dig med ett revisorsintyg måste registreringen hos Bolagsverket ske via en fysisk blankett då e-tjänsten inte är tillgänglig för registrering med revisorsintyg.

Hur lång tid tar processen att starta aktiebolag?

Total tid för aktivering kan variera beroende på hur långa handläggningstider det är hos bolagsverket och skatteverket. Räkna med mellan 3-6 veckor. 

 

Handläggningstid hos bolagsverket är 10 dagar för att registrera ett nybildat aktiebolag. Att sedan få godkänt hos skatteverket för F- eller FA-skatt sker inom 3 till 6 veckor.

 

Hur fungerar Bokio Företagskonto?

Med Bokio Företagskonto får du ett företagskonto inne i Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank. Du kan då genomföra transaktioner såsom att betala fakturor eller lön, direkt i Bokio. Dessutom kopplas ett Mastercard betalkort till företagskontot och i Bokio görs automatisk avprickning av fakturor.

 

Läs mer om Bokio Företagskonto

Behöver jag starta ett separat bankkonto för mitt företag utöver Bokio Företagskonto?

Nej du behöver inte en internetbank utöver ditt företagskonto hos Bokio för de vardagliga företagstjänsterna om du är exempelvis konsult.

Läs mer om Bokio Företagskonto här

Betalning av tjänsten starta aktiebolag

Fakturering sker efter att aktiveringen är färdigställd. En faktura på kostnaden skickas till den mailadress du angivit vid aktivering.

Vad händer om jag ångrar köp av tjänsten?

Vid avbruten aktivering får du alltid tillbaka ditt aktiekapital. Om du gått förbi steg 3 och vi har skapat blanketterna förbehåller vi oss rätten att fakturera kostnaden av 1000kr exkl. moms.

Vi lagrar information på din enhet som krävs för att Bokio ska fungera. Läs mer i vår cookiepolicy. Vi skulle också vilja lagra cookies för marknadsföring och analys som hjälper oss att göra Bokio bättre. Får vi göra det?