Redovisningskonsult

Definition:

En redovisningskonsult är en konsult som erbjuder tjänster inom bokföring och redovisning till företag.

Vad jobbar en redovisningskonsult med?

En redovisningskonsult jobbar med allt som inryms i området redovisning. Det vill säga den löpande bokföringen, skatteplanering, årsbokslut, revision, deklaration, löneutbetalningar, fakturahantering med mera. Redovisningskonsulten har expertis på många områden och kan hjälpa ditt företag på just det sätt som du behöver.

Auktoriserad redovisningskonsult - en kvalitetsgaranti

Oavsett vilken redovisningskonsult eller -byrå du tar hjälp från lär du får dina behov tillfredsställda. Om du har någon särskilt komplex situation – eller i allmänhet bara nöjer dig med det bästa så kan det vara en god idé att kika på en auktoriserad redovisningskonsult.

För att få auktorisationen krävs det att redovisningskonsulten har teoretisk utbildning samt intyg på att han eller hon har gjort ett bra praktiskt jobb under de senaste åren. Därefter ska ett prov utfärdat av SFR (Sveriges redovisningskonsulters förbund) eller FAR (branchorganisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare) genomföras. Först därefter blir en redovisningskonsult auktoriserad.

För att säkerställa att kompetensnivån är fortsatt hög måste titeln förnyas varje sjätte år.

Hur mycket kostar en redovisningskonsult?

Det finns inget tillgängligt branschsnitt över vad redovisningskonsulter fakturerar per timme. Det hela varierar väldigt mycket beroende på vad för arbete du behöver hjälp med och arbetets komplexitet. Det bästa sättet att ta reda på vad det skulle kosta för dig är att be om en offert och sen utvärdera huruvida du tycker att det är värt priset eller inte.

Anlita en redovisningskonsult i Bokio

Om du behöver hjälp med något i bokföringen kan du anlita en redovisningskonsult i Bokio. Konsulten är specialist på att hjälpa klienter i Bokio och kan hjälpa dig med dina ärenden direkt i molnet!

Läs mer i vår ordlista

Kom igång med Bokio idag!

Vi har allt du behöver för ditt företag: (superenkel) bokföring, företagskonto, fakturering, lönehantering och bokslut. Få ditt företag att växa med Bokio.

Kom igång direkt!

Vi lagrar information på din enhet som krävs för att Bokio ska fungera. Läs mer i vår cookiepolicy. Vi skulle också vilja lagra cookies för marknadsföring och analys som hjälper oss att göra Bokio bättre. Får vi göra det?