Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nyheter och förbättringar September 2016, del 1

Nyheter och förbättringar September 2016, del 1

Idag blev Bokios fakturering ännu lite bättre. Nu kan systemet själv lista ut hur dina fakturor ska bokföras. När du sedan markerar dem som betalda så hjälper systemet dig även att bokföra betalningen. I och med denna uppdatering så kan vi nu även hantera bokföring av fakturor till utlandet och även fakturor i andra valutor inklusive hantering av valutakursvinster/förluster.

Vi har även lagt till funktionalitet för att skicka påminnelser till kunden i de fall där fakturan blivit försenad.

Denna lansering är också en förberedelse för nästa steg där vi tänker göra så att det går enklare att redigera en faktura som redan har klarmarkerats.

Viktigt!

För dig som tidigare har bokfört fakturor manuellt i Bokio kan den här ändringen innebära att Bokio säger att ni har många fakturahändelser att bokföra. Har du redan bokfört fakturorna kan du antingen gå in på varje faktura och markera att den inte ska bokföras eller så kontaktar ni oss genom support@bokio.se eller genom chatten, så hjälper vi dig med att markera alla tidigare fakturor som att de inte ska bokföras. 

Följande förändringar förutom de ovan nämnda har gjorts:

 • Fixat en bugg med validering av kunden när man bytte från företagskund till privatkund som uppstod i förra releasen.
 • Tidigare visade vi t.ex <Address> i pdfen när information i fakturan saknades. Detta ställde till det i vissa fall för privatkunder så detta är borttaget.
 • Visar en varning när det inte finns något räkenskapsår för dagens datum. Tidigare kraschade vissa saker utan att förklara att det var problemet.
 • Anställda och användare med samma email kopplas numera automatiskt ihop 
 • Tidigare gick det inte att koppla sig själv till en anställd eftersom den då försökte lägga till samma användare på företaget igen. Detta är nu löst. 
 • När en faktura med utländsk valuta kopierades fick vi tidigare inte med växlingskursen. Detta är fixat.

Uppdatering av faktura innebär följande ändringar.

 • Det finns inte längre någon inställning för att automatiskt bokföra fakturor. Numera kommer du kunna ha mycket mer kontroll när du vill bokföra sina fakturor. Det gör du numera när du registrerar fakturan som betald. Då får du alternativet att bokföra allt gällande den fakturan. Skulle du ha fakturametoden och vilja bokföra att fakturan har skickats innan betalningen görs, går detta att göra från fakturalistan eller från den fakturan.

Bekräftelse av betalning

 • Eftersom det inte finns någon automatisk koppling går även äldre fakturor att bokföra direkt i Bokio.
 • Man kan också välja vilka fakturor som ska bokföra. Detta gör du på den enskilda fakturan och kan ändras fram och tillbaka efter behag.

Välj om faktura ska bokföras

 • Skickade utlandsfakturor kan numera också bokföras av Bokio. Tidigare var dessa tvungna att bokföras från bokföringen genom att ladda upp en pdf-fil.
 • Valutaförluster och vinster hanteras automatiskt av Bokio.Vilket sedan ger följande resultat • Om du får lite för lite eller för mycket betalt på svenska fakturor kan du välja att bokföra skillnaden som öresavrundning. Vi kanske lägger till fler alternativ framöver om behovet finns.
 • Det går nu enkelt att skicka påminnelser till kunden och lägga till en påminnelseavgift. Här har vi också idéer kring fler förbättringar. Skulle vårt alternativ inte räcka till går det alltid att skicka ännu en faktura på enbart avgiften.

Det var uppdateringarna för denna gången. Vi kommer fortsätta jobba med faktura och hoppas att vi till releasen om två veckor kan presentera en samling uppdateringen som gör det mycket smidigare för er alla när fakturor behöver redigeras.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser