Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nyheter & kommande uppdateringar 29 mars

Nyheter & kommande uppdateringar 29 mars

Förra veckan blev vi, mycket glädjande nog, utnämnda till topp 5 i Sveriges bästa sajter inom finans och försäkring. I vår strävan att göra livet enklare för småföretagare är det här en fin belöning och indikation att vi är på god väg.

Bokios resa började år 2016 i Göteborg med visionen om att ”hjälpa små och medelstora bolag att bli mer framgångsrika” säger Viktor Stensson, CEO och grundare av Bokio. Nu tar vi klivet internationellt och lanserar i Storbritannien.

Vi fortsätter fokusera på att förbättra och lansera nya funktioner som säkerställer att programvaran matchar det som företagarna faktiskt behöver. I kommande kvartal väntar flera spännande nyheter och funktioner.

E-faktura

Från och med april 2019 är det ett krav på e-fakturor för de som fakturerar till offentlig sektor. Det inkluderar även att mottagaren måste kunna ta emot e-fakturor. E-faktura är en elektronisk möjlighet att betala fakturor automatiskt på förfallodatum direkt i internetbanken. Det här innebär att man som betalare får alla fakturor samlade i sin internetbank, vilket ger en bra överblick. E-faktura gör också att man kan slippa faktureringsavgifter som tex porto och fakturaavgifter.

Funktionen finns ute redan nu! Alla företag som fakturerar i Bokio kommer kunna skicka sina fakturor som e-faktura till sina företagskunder. All information om e-faktura i Bokio hittar du här.

RUT och ROT

Fakturering med RUT/ROT har länge legat på många användares (och även vår) önskelista. Det har tidigare varit möjligt att bokföra manuellt men nu lanseras en funktion för både skapande av faktura anpassat för RUT/ROT samt automatisk bokföring av försäljningen. Du får även hjälp med rapportering av avdragen till Skatteverket.

Stöd för momsfria bolag

Hittills har Bokio varit optimerat för bolag som redovisar moms. Den smarta bokföringen utgår från att moms ska redovisas och har man en momsbefriad verksamhet har alltså en hel del manuella justeringar krävts vid användning av systemet. Nu ska det bli ändring på det. Vi vill göra det enkelt för alla bolag att sköta sin egen bokföring!

Sälja fakturor med Bokio

Fakturaköp (eller factoring) är när några eller alla av ett företags fakturor säljs och överlåts till ett finans eller factoringföretag. När en faktura säljs får du som företag pengarna snabbare utan att behöva vänta på att kunden betalar.

Genom att sälja fakturor så kan man öka företagets likviditet. Det används av många företag med ojämna pengaflöden men är också ett etablerat alternativ till banklån eller annan typ av finansiering. 

I Bokio kommer du ha möjlighet att vid publicering av faktura välja fakturaköp. Bokföringen hjälper vi till med, precis som vanligt.

 

Vill du vara med och testa en ny funktion? Fyll i formuläret här.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser