Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Ett steg mot en smidigare bokföring: Leverantörsfakturor och Att göra

Ett steg mot en smidigare bokföring: Leverantörsfakturor och Att göra

Leverantörsfakturor

Vi har fått många förfrågningar om leverantörsfakturor, även kallat leverantörsreskontra, och är nu väldigt glada att kunna erbjuda detta som en del i Bokio. 

Från och med idag så hjälper Bokio dig att hantera fakturor från dina leverantörer. När du får en leverantörsfaktura så kan du direkt lägga in den i Bokio så lägger vi upp den i Att Göra listan så att du sedan lätt kan pricka av den som betald. Du får dessutom en bättre överblick över vilka fakturor som ska betalas när och hur mycket du har i skulder till olika leverantörer.  

Du lägger in en leverantörsfaktura på samma sätt som du tidigare har bokfört dessa. Men efter att du har valt att det är en kostnad klickar du i att det är en leverantörsfaktura.

När du klickar bokför visas en bekräftelse på vad vi kommer att spara. I detta fallet är det ett företag med fakturametoden och eftersom båda datumen har passerat kommer vi göra båda bokföringarna och lägga upp både leverantörsfakturan och den betalningen i registret. Skulle det vara så att summan på betalningen inte stämde överens med fakturan så klickar du bara på "Bokför inte betalning" och så får du sedan registrera betalningen från leverantörsfakturan där du kan justera summorna.


Du kan sedan komma åt leverantörsfaktura från menyn. När du har klickat dig in på en faktura ser det ut såhär.

På sidan "Att göra" visas nu också när det är dags att bokföra/betala leverantörsfakturor som ännu inte är klara. Vilket leder oss till nästa punkt.

Bokföringskön har nu blivit "Att göra"

Vi vill att det ska vara lätt att driva företag och viktig del i detta är att få en bra överblick av vad som ska göras. Istället för att du i Bokio ska behöva leta information om vad som ska göras på olika ställen bestämde vi oss för att samla detta på ett ställe. Det var då naturligt att inkludera bokföringskön i den nya och mer generella sidan.

 

Som du kan se är sidan uppdelat i två grupper. Det som vi tror du kan göra något åt direkt och det som är på gång. Värt att notera är att än så länge så kommer t.ex att betala fakturor ligga i kommande fram till att datumet har passerat. Vi planerar att få till detta på ett sätt framöver.

De saker som just nu är med i listan är:

  • Skickade fakturor där en betalning behöver prickas av
  • Leverantörsfakturor som ska betalas de närmaste 7 dagarna eller som redan borde registrerats som betalda
  • Kvitton du har skickat till supporten
  • Allt som ska bokföras


Detta var bara början

Vi ser att båda dessa funktioner kommer att fortsätta utvecklas för att göra det ännu lättare. Vi har många idéer kring detta men vill såklart gärna höra era synpunkter också. Närmast i tiden ligger följande. 

För leverantörsfakturor finns det lite saker som redigera/radera, sök som skulle förenkla arbetet och som vi har planerat att göra bättre framöver. Ännu mer mer intressant för dig som vill spara tid och tycker det är tråkigt att logga in på banken är att vi planerar en tilläggstjänst för att du ska kunna sköta betalningarna direkt från Bokio när du lägger in fakturan. Då sköter vi även avprickningarna så att du helt kan tänka bort den biten. 

För Att göra-listan är det framförallt att få med mer typer av händelser. T.ex när det är dags att göra lönerna, momsrapport, bokslut och liknande händelser. Vi hoppas också få med de viktiga datum som gäller för just ditt företag enligt Skatteverket.

Dessa uppdateringar var en del av 2:a November-uppdateringen. Här kan du läsa om alla ändringar. 

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser