2019-11-29

Startupbolaget Bokio i Göteborg tar in 4 miljoner euro i färskt kapital. Lejonparten av investeringarna kommer från Creandum, Svea Ekonomi och externa änglar.

– Vårt mål är att nå 100 miljoner kunder med smart och enkel bokföring. Vi kommer att använda pengarna för att fortsätta att förbättra vår tjänst och att växa både i Sverige och Storbritannien, säger vd Viktor Stensson.

Sedan förra investeringsrundan 2017 har Bokio tiodubblat antalet användare och i dag använder drygt 80 000 tjänsten. I april lanserades även tjänsten på den brittiska marknaden.

– Vi har visat att vi kan växa och ta oss in på nya marknader samtidigt som vi fortsätter att utveckla en överlägsen tjänst för att förändra förutsättningarna för bokföring i grunden, säger Viktor Stensson.

Creandum ser positivt på företagets utveckling och möjligheter att revolutionera bokföringstjänster på ett sätt som gör det enklare för fler att realisera sina drömmar om företagande och entreprenörskap.

– Vi är stolta över att fortsätta vår resa som investerare i Bokio med den här injektionen av kapital. Viktor, Mikael och hela teamet har tagit företaget till nya höjder i Sverige och vi ser fram emot att se Bokio fortsätta utvecklas och växa i Storbritannien. På Creandum försöker vi alltid att stötta framtida branschledare och vi tror att Bokio kan bli internationellt erkända i redovisningsbranschen, säger Johan Brenner på Creandum.

Fler kunder optimerar sin verksamhet genom Bokios proaktiva rådgivning
Under 2019 har företaget erbjudit sina kunder fördelaktiga avtal genom olika samarbetspartners vilket genererar intäkter.

– Vår affärsmodell bygger på att vi gör företag mer framgångsrika. Vi tjänar pengar på att våra användare får bra erbjudanden på saker de redan har eller behöver, det kan vara factoring, lån, pensioner eller juridisk hjälp. Vi hjälper dem att fatta smartare beslut och de kan ta del av erbjudanden som små och medelstora företag annars inte skulle kunna få. Vi samlar på så sätt kraften hos alla våra användare och ger dem riktigt bra förutsättningar att lyckas, säger Viktor Stensson.

Kontakt
Viktor Stensson, VD
Telefon: 073-818 98 48
E-post: ​viktor@bokio.se

 

Om Bokio

Bokio är en innovativ och gratis AI-bokföringstjänst med över 80 000 användare i Sverige och Storbritannien. Bolaget grundades 2015 av Viktor Stensson, Mikael Eliasson, Emma Rozada och Joel Rozada​ ​och har sedan dess växt till drygt 50 anställda med 12 olika nationaliteter på huvudkontoret i Göteborg.