Visma och Bokio har ingått avtal om förvärv. Bokio blir nu en del av Vismakoncernen som med uppköpet satsar på att stärka sitt erbjudande med ett molnbaserat affärssystem genom Bokios fintechlösning för småbolag i Europa.

Bokio kommer fortsätta att drivas som ett separat bolag, med dagens erbjudande, varumärke och med samma ledning som idag. Det sker inga större förändringar, varken för användare i Sverige och Storbritannien eller anställda.

– Vi är otroligt stolta över att bli en del av Visma. I och med detta kommer vi kunna växla upp ytterligare för att fortsätta vår starka tillväxtkurva. Med Visma får vi mängder av erfarenhet och experter inom alla tänkbara områden som är nödvändiga för att driva Bokio framåt och fortsätta utvecklas, säger Viktor Stensson, VD och medgrundare till Bokio.

Visma är Europas ledande molnbaserade bokförings- och lönehanteringssystem bland småföretagare med över en miljon kunder. Företagets mission är att hjälpa Europeiska entreprenörer genom att erbjuda högkvalitativa produkter och lokal expertis. 

– Bokio passar vår mission perfekt. Vi älskar Bokios erbjudande med företagskonton, kort, bokföring, lönehantering, hjälp vid bolagsstart och en genomgående hög nivå av automatisering, säger Ari-Pekka Salovaara, SMB Director på Visma.

– Utöver detta kan Visma lära sig mycket om hur Bokio arbetar för att hjälpa våra egna kunder. Vi tror att vi kan hjälpa både Bokio och deras användare genom att dela vår expertis och resurser med varandra, säger Ari-Pekka Salovaara.

Bokio har drygt 80 anställda och användare i Sverige och Storbritannien. 2021 var bolagets mjukvaru omsättning 12.8 MSEK. Affären är beroende av Finansinspektionens godkännande. Bokio kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag,i samma lokaler, med samma namn och ledning som idag.

Bokio är ett Göteborgsbaserat mjukvaru- och fintechbolag som erbjuder ett automatiserat och AI-drivet bokföringssystem till SME’s och egenföretagare i Sverige och Storbritannien. Bokio är ett betalningsinstitut under den svenska Finansinspektionens tillsyn.

Kontakt: Viktor Stensson, medgrundare och VD, 073-818 98 48