Attest

Definition:

Attest innebär att man kontrollerar och bekräftar riktigheten i exempelvis kvitton, fakturor och utlägg.

Attestera fakturor

Att attestera något betyder i praktiken att man godkänner något. I regel attesterar man alltid fakturor, det vill säga att man kontrollerar att alla uppgifter är korrekta, innan de betalas. Om någon uppgift i fakturan inte stämmer eller om en vara inte är levererad enligt avtalat sätt ska fakturan inte attesteras.

I mindre företag är det ofta samma person som köper in varor och tjänster som attesterar fakturorna. I större företag med mycket ingående fakturor är det oftast inte samma personer som beställer varor eller tjänster som sedan attesterar dem.

Sköt dina fakturor med ett bokföringsprogram

Med ett smart bokföringsprogram, integreras dina fakturor till din bokföring. Sköt fakturering, löner, bokföring och bokslut på ett och samma ställe för att underlätta ditt företagande!

Läs mer i vår ordlista

Kom igång med Bokio idag!

Vi har allt du behöver för ditt företag: (superenkel) bokföring, företagskonto, fakturering, lönehantering och bokslut. Få ditt företag att växa med Bokio.

Kom igång direkt!

Vi lagrar information på din enhet som krävs för att Bokio ska fungera. Läs mer i vår cookiepolicy. Vi skulle också vilja lagra cookies för marknadsföring och analys som hjälper oss att göra Bokio bättre. Får vi göra det?