Aktivera Bokio Företagskonto

Med Bokio Företagskonto får du ett företagskonto inne i Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank. Du kan du genomföra transaktioner såsom att betala fakturor eller lön, direkt i Bokio. Dessutom kopplas ett Mastercard betalkort till företagskontot och i Bokio görs automatisk avprickning av fakturor.

För att aktivera Bokio Företagskonto måste du först välja en prisplan. I Bokio finns prisplanerna Gratis, Balans och Business. Oavsett vilken plan du väljer så ingår alltid Bokio Företagskonto. Längst ner i vänstermenyn ser du status för ditt konto. Klicka på Uppgradera för att välja en prisplan.

Bokios prisplaner

Just nu går det enbart att vara en användare av Bokio Företagskonto på företaget. Därför är det viktigt att den användare som vill använda tjänsten, även aktiverar den. Välj prisplan och gå sedan vidare för att aktivera tjänsten.

Fyll i ditt personnummer och bekräfta att du är ägaren av kontot, att det inte är ett testföretag samt att du inte delar inloggningen till konto med någon annan. Bekräfta med BankID.

Bekräfta för att gå vidare och aktivera prisplanen

1. Granska detaljer

När du har valt prisplan och fyllt i ditt personnummer, kommer du i nästa steg få granska uppgifterna för dig som har signerat. För att gå vidare till nästa steg, klicka på Fortsätt.

Granska detaljer

I de tre första stegen av aktiveringen har du möjlighet att snabbt ändra plan om du skulle ändra dig. Klicka då på Ändra under Vald prisplan.

Ändra prisplan

2. Bekräfta och signera avtalet

Nu är det dags att bekräfta avtalet för Bokio Företagskonto och signera! Ladda ner avtalet och läs igenom noga. Signera därefter med BankID. Här bekräftar du även att du, genom att aktivera tjänsten, även kommer behöva logga in med BankID framöver då du använder Bokio.

Bekräfta och signera ditt avtal med Bokio

När du har signerat med BankID får du en bekräftelse och kan sedan gå vidare till nästa steg.

Klicka på Fortsätt för att gå vidare till nästa steg efter att avtalet är signerat

3. Besvara frågor om dig och ditt företag

Här får du besvara några kontrollfrågor om dig och din verksamhet. Beroende på dina svar kan vi komma kontakta dig för ytterligare information innan tjänsten aktiveras. Vi ser till att meddela dig om detta skulle behövas.

Allmänna frågor

Besvara samtliga frågor och gå vidare genom att klicka på Skicka in företagsinformationen.

Frågor om företagets förmånstagare

Skulle du lämna sidan för aktivering så kan du enkelt gå tillbaka via sidan för Prisplaner. Även på din Att göra-sida så finns en notis om att slutföra aktiveringen.

Koppla konto Bokio Företagskonto

4. Koppla konto

Nu ska du välja vilket bokförings-/betalkonto som du vill koppla till Bokio Företagskonto. På det bokförings-/betalkonto du väljer kommer all bokföring ske som är kopplad till Bokio Företagskonto. Betalar du en leverantörsfaktura från Bokio med ditt Bokio Företagskonto så kommer detta att bokföras på det bokföringskonto som du valt här.

Här kommer du också få välja om du vill använda Bokio Företagskonto som automatiskt betalalternativ när du fakturerar dina kunder i Bokio samt om du vill aktivera OCR på fakturorna. Detta kan du ändra i efterhand då du skapar en faktura.

Klicka på Fortsätt när du är klar.

Observera! I dagsläget går det inte att ändra bokförings-/betalkonto efter att du har sparat.

Koppla ditt Bokio Företagskonto

Varför ska jag koppla till ett bokföringskonto?

Varje bank- och betalkonto du använder i ditt företag, måste bokföras på separata bokföringskonto. Om du har ett företagskonto sen tidigare har du förmodligen bokfört på konto 1930. I så fall kommer du ej kunna välja det här konto när du ska koppla ditt Bokio Företagskonto.

Är 1930 upptaget kommer vi att rekommendera ett annat konto, som exempelvis 1932. Att använda 1932 istället för 1930 spelar absolut ingen roll för din bokföring, det är ett konto i samma kontoklass som 1930. Det enda som skiljer är slutsiffran. Även om du väljer att stänga ner företagskontot som du tidigare använt, måste du bokföra ditt Bokio Företagskonto på ett nytt bokföringskonto. Konto 1932 kan endast skapas via Bokio Företagskonto men fungerar alltså precis som ett vanligt bokföringskonto.

5. Beställ ditt kort

Innan du är helt klar med aktiveringen av ditt Bokio Företagskonto har du möjlighet att beställa ditt kostnadsfria betalkort. Kontrollera att förifyllda uppgifter för leveransadress stämmer. Vill du använda en annan adress klickar du på Använd en annan leveransadress.

Vill du beställa ditt kort senare, klicka på Hoppa över. Här kan du läsa mer om betalkortet.

Beställ ditt kort

Du har möjlighet att välja vilket namn som ska stå på ditt kort. Klicka på Anpassa kort för att redigera. Här kan du välja vilket namn som skall vara tryckt på kortet samt byta ordning på namnen. Du kan även välja om du vill ha företagsnamnet tryckte eller ej på koret. Det är inte möjligt att byta färg eller tema på kortet.

Anpassa ditt kort

När du klickar på att beställa ditt kort kommer du få bekräfta beställningen. Kontrollera uppgifterna och klicka därefter på Bekräfta.

Bekräfta beställning av kort

Nu är ditt kort påväg! När du har lagt en beställning sker leverans inom 2 veckor. Om det skulle gå längre tid får du gärna kontakta oss på support@bokio.se.

Ditt kort är beställt

Nu kan du komma igång med ditt företagskonto i Bokio! Börja exempelvis med att sätta in pengar på ditt Bokio Företagskonto.