Hur sätter jag in pengar på mitt Bokio Företagskonto?

För att sätta in pengar på ditt Bokio Företagskonto så gör du en vanlig överföring från din bank, dvs ett annat bankkonto som du använder. Ditt bankgironummer hittar du genom att logga in på ditt Bokiokonto på webb eller i mobilappen.

Har du prisplanen Gratis?

Med gratisplanen får du precis som Balans och Business nu ett eget bankgiro. Om du aktiverade Bokio Företagskonto tidigare och fick ett delat bankgironummer så kan du nu gå in och kostnadsfritt skaffa ditt eget unika bankgironummer. Gå till Bank → Bank och skattekonto och gå sedan till översikten för Bokio Företagskonto. Klicka på knappen med tre prickar uppe till höger och välj att Få ditt eget bankgironummer.

Delat bankgironummer

Om du väljer att inte få ett eget bankgironummer så är det viktigt att komma ihåg att då du sätter in pengar till det gemensamma bankgironumret så ska du använda ditt organisationsnummer som referens Du bör heller inte lägga till din insättningsinformation som betalningsdetaljer på dina kundfakturor. Gör du detta finns det en stor risk att pengarna hamnar fel. Bokio tar inte ansvar för dina eller dina kunders pengar som kan komma att påverkas av att insättningsinformationen används på detta sättet.

Så här sätter du in pengar på ditt företagskonto

Du hittar kontoinformationen för ditt Bokio Företagskonto inne på Betalningar som du hittar under Bank i vänstermenyn. Gå in på företagskontot och klicka på knappen längst uppe till höger. Här väljer du Kontoinformation.

Klicka på knappen längst upp till höger för att visa kontoinformation

Du får nu upp en ruta med bankgiro- och OCR-nummer för ditt Bokio Företagskonto. Dessa uppgifter använder du när du ska göra en insättning på kontot. Tänk på att det kan ta ca 1-3 bankdagar innan din överföring visas på kontot.

OCR-nummer och bankgiro för ditt företagskonto

Räkna med 1-3 bankdagar innan dina inbetalningar har kommit in på ditt Bokio Företagskonto. När pengarna har kommit in, kommer transaktionen att dyka upp i Bokio och du har nu möjlighet att bokföra insättningen.

Använder du mobilappen så hittar du din kontoinformation genom att gå in på Bokio Företagskonto från startsidan. Klicka därefter på info-symbolen uppe till höger. Nu kan du se din prisplan samt ditt unika bankgironummer och OCR-nummer.

Kontoinformation med ditt bankgiro