Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Uppdatering av bankregler

Uppdatering av bankregler – bokför dina transaktioner ännu smidigare

Med bankregler kan du automatisera bokföringen och göra det ännu lättare (och snabbare) att bokföra dina bank- och korttransaktioner. Du slipper själv skriva in och söka efter bokföringsmallen, istället föreslås den automatiskt och du kan godkänna med ett knapptryck!

Vem kan använda bankregler?

Oavsett prisplan i Bokio, om du använder Bokio Företagskonto, bankkoppling eller importerar dina transaktioner manuellt, så kan du använda bankregler för att registrera dina återkommande affärshändelser blixtsnabbt.

Bankregler sätter du enkelt upp själv och det som avgör om en transaktion kommer att matchas med en regel är helt utifrån de villkor du väljer. Villkoren kan vara baserade på transaktionens

  • Meddelande – textmeddelandet som transaktionen innehåller
  • Belopp – transaktionens belopp/summa
  • Betalkonto – bokföringskontot (t.ex. 1930) som transaktionen registreras på.

Matchar villkoren mot transaktionsdatan så kommer regeln appliceras och den eller de bokföringsmallar som regeln innehåller kommer då föreslås automatiskt.

Bokför med bankregel

Skapa bankregler – nu ännu smidigare

Vi har förbättrat och gjort det ännu smidigare att sätta upp dina bankregler. Efter att du har bokfört en transaktion med en av våra färdiga mallar på sidan Transaktioner att bokföra kan du direkt välja om liknande transaktioner ska bokföras på samma sätt. Dvs. om du vill skapa en bankregel baserat på ett eller flera villkor som transaktionen du precis bokfört har (t.ex. vad som står i meddelandet på transaktionen).

Skapa bankregel från bokförd transaktion

Du kan välja att acceptera och skapa bankregeln direkt eller klicka på Visa detaljer eller ändra regel för att justera och eventuellt lägga till fler villkor.

Redigera bankregel

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser