Lägg till en kund

När du skapar en ny kund kan du välja om det är ett Företag eller en Privatkund. Väljer du Företagskund kan du importera din kunds uppgifter direkt från Allabolag.se. Skriv in företagsnamnet och klicka på "Hämta från Alla bolag". När systemet hämtar bolaget från Allabolag.se fyller den automatiskt i de obligatoriska fälten.

Hämta info från alla bolag

Är det så att systemet inte hittar kan det vara på grund av att företagsnamnet skrivs lite annorlunda hos Alla bolag. Till exempel så kan "Mikaels AB" inte gå att hitta för att det heter "Mikaels Aktiebolag" hos Allabolag. Hittar du inte det företag du söker så kan du alltid söka på organisationsnumret hos Allabolag.se och se där hur namnet är skrivet.

Kunduppgifter hämtade från Allabolag

När du fyllt i kund- och faktureringsuppgifter kan du också välja att lägga till upp till 3 kontaktpersoner på samma kund. Din standardkontakt kommer att vara förvald när du skapar din faktura men du kan enkelt ändra kontaktperson vid varje fakturering.

Klicka på knappen "Lägg till kontakt"

Är din kund från utlandet? Gå direkt ner till Utlandskund för att välja land och för att ändra formatet för organisations- och VAT-nummer

Här väljer man även vilka villkor respektive kund ska ha. Fritt vårt lager avser leveransvillkor där en beställd vara anses avlämnad först när den kommit fram till köparen. Detta fältet kan man lämna tomt om det passar bättre.

Villkor för utlandskund

Under Utlandskund kan man välja vilket land kunden är ifrån och kan även ställa in vilket språk som är aktuellt. Detta är även inställningarna för vilket språk kundens färdiga faktura senare kommer vara på. Gäller det en Utlandskund är det också viktigt att VAT-numret är ifyllt för att bokföringen ska bli korrekt. Se mer information gällande fakturering till utlandskund i guiden Fakturera till utlandskund