Redovisningskonsult - Skapa konto och lägg till företag

Skapa din användare

För att skapa en användare i Bokio, klicka på Skapa gratiskonto. Tänk på att den användare du skapar är för dig själv och inte för din kunds räkning. Efter att du har skapat ditt konto och lagt till din kunds företag, kan du bjuda in denne som användare. Vill du göra ditt eget företags bokföring i Bokio har du självklart möjlighet att göra det med!

1. Registrera din e-post

Börja med att fylla i din e-post, för- och efternamn. Se till att läsa igenom igenom våra allmänna villkor och personuppgiftsbiträdesavtalet och godkänn för att gå vidare.

Fyll i e-post, namn och godkänn villkoren

Nu kommer det skickas ett mejl till dig där du via en länk direkt kan aktivera din e-postadress. Alternativt kan du ange koden manuellt som finns med i meddelandet och därefter klicka på Fortsätt.

Skulle du inte få något mail kan det vara bra att titta i Skräpkorgen. Annars kan du klicka på Skicka igen för att skicka en ny aktiveringskod. Mottar du trots allt inte mail från oss så får du gärna höra av dig till support@bokio.se så hjälper vi dig.

Bekräfta e-postadressen genom att fylla i koden

2. Välj lösenord

När e-postadressen är aktiverad är det dags att välja lösenord. Välj ett så "starkt" lösenord som möjligt. Klicka på Fortsätt.

Välj lösenord

Lägg till företag

För att slutföra registreringen måste du lägga till ett företag på din användare. Har du en kund redo kan du skapa dennes företag på en gång. Om inte, kan du lägga till ditt eget företag. Efter att du har registrerat dig som användare och lagt till ett företag kommer du ha möjlighet att skapa hur många företag som helst.

1. Skapa företag

Nu kan du om du vill söka efter företaget direkt från Alla bolag och snabbt hämta information såsom organisationsnummer och adress. Är företaget ännu inte registrerat, eller om du inte hittar rätt bolag så går du bara vidare genom att skriva in ett företagsnamn och klicka på Fortsätt. Därefter kan du fylla i uppgifterna manuellt.

Kom ihåg att det är inget i Bokio som är direkt kopplat till exempelvis Bolagsverket eller Skatteverket. Det här innebär att även om du inte väljer ett existerande företag så kan du fortfarande skapa ditt konto och ett testföretag för att se hur Bokio fungerar.

- Jag hittar inte företaget när jag söker från Alla bolag?

• Är företaget registrerat hos Bolagsverket?
  • "AB" kan ibland stå som "aktiebolag" hos Allabolag.se, testa att söka på det. Samma sak gäller för HB osv.
  • Systemet kan ha svårt att hitta om företagsnamnet innehåller andra tecken än bokstäver. Testa att ta bort dessa och sök sedan (heter bolaget tex "Anna & co" och du inte hittar, skriv då "Anna co")

Efter att du har skapat det första företaget Bokio så kommer du kunna lägga till fler kunders företag på din användare.

Hämta företagsuppgifter från Alla bolag

2. Fyll i företagsuppgifter

Antingen så har du hämtat uppgifterna från Allabolag, eller så kan du nu fylla i det manuellt.

• Företagstyp kan du i Bokio välja mellan Aktiebolag, Enskild firma, Handesbolag, Kommanditbolag och Ekonomisk förening. Just nu har vi inte perfekt stöd för momsbefriade verskamheter. Har du till exempel en Ideell förening kan du här välja Ekonomisk förening.
  • Organisationsnummer.
  • Adress är den registrerade adressen för bolaget.

Samtliga uppgifter behöver ej vara ifyllda utan går att redigera senare under Inställningar → Kontaktuppgifter & Företagstyp. Klicka på Fortsätt för att gå vidare.

Fyll i ditt företags uppgifter

3. Anpassa företaget

Välj bokföringsmetod samt hur ofta moms ska redovisas (per år, kvartal eller månad).

Till sist ska du välja om företaget är nystartat eller om det finns tidigare räkenskapsår. Ställ in vilken månad som avslutar föregående räkenskapsåret, om det finns. Läs mer här om räkenskapsår i Bokio.

Välj bokföringsmetod och om du gjort bokslut

Klart! Nu kan du börja använda Bokio.

Nästa steg