Redovisningskonsult - Bjud in din kund till Bokio

Efter att du har lagt till din kunds företag i Bokio är det dags att bjuda in denne som användare. Alternativt har din kund redan skapat sitt konto och företag i Bokio. I så fall kan du be din kund att istället bjuda in dig som användare i sitt företag.

1. Bjud in användare

Gå in på Inställningar → Användare.

Gå till Användare under Inställningar

Klicka sedan på att lägga till användare eller Bjud in din affärspartner.

Klicka på Bjud in din affärspartner

Välj vilka rättigheter din kund ska ha på sitt bolag i Bokio. Är tanken att din kund ska skapa sitt företags fakturor, löner osv är det viktigt att denne har dessa rättigheter.

Observera!
Om en användare har rättigheten "Användare" så kommer den alltid kunna gå in här och justera rättigheterna för samtliga användare. Här kan du läsa mer om användarrättigheter i Bokio.

Bjud in kund alla rättigheter

Din kund får ett mejl av dig och en uppmaning att gå med i företaget. Har kunden ingen registrerad användare knuten till e-postadressen i Bokio sen tidigare så uppmanas denne att skapa det.

Gå med i företag

2. Ändra ägare av bolaget

Har du som redovisningskonsult skapat företaget åt din kund så är du i detta skedet företagets ägare. Det behöver ändras och görs enkelt genom att du åter igen går in på Användare under Inställningar. När din kund har accepterat inbjudan så ligger denne som aktiv användare längst ner. Klicka på Byt ägare.

Klicka på Byt ägare

Välj din kund i listan och klicka på OK.

Byt företagsägare

Nu är du klar att använda Bokio tillsammans med din kund!

Läs mer

• Importera din kunds bokföring