Vilka bolag kan ha momsbefriade verksamhet i Bokio?

***Momsbefriad verksamhet är just nu en beta-funktion. Du aktiverar den enkelt under Inställningar → Beta-funktioner. Kontakta oss gärna på support@bokio.se om du har några frågor. Läs mer här.***

Alla företagstyper som stöds i Bokio kan använda sig utav momsbefriade verksamheter.

• Aktiebolag
  • Enskild firma
  • Ekonomisk förening
  • Handelsbolag
  • Kommanditbolag

Det är dock upp till varje företag att hålla koll på vad som krävs för just deras verksamhet eller om det finns några undantagsfall som ni behöver ha koll på. Vi stödjer inte de företag som behöver ha en mix av att registrera moms och vara momsbefriade. Vi rekommenderar också att inte byta mitt under ett räkenskapsår.

Ideella föreningar som ofta är momsbefriade har vi idag tyvärr inte helt stöd för i Bokio. Det går dock bra att använda systemet ändå och välja tex Ekonomisk förening som företagstyp istället. Något annat man kan få tänka på är att det i Bokios fakturor står redovisat "Godkänd för f-skatt". Detta går inte att ta bort. Om du gärna vill använda fakturafunktionen ändå går det tex att lösa genom att exportera fakturan som PDF för att sedan redigera bort raden i lämpligt program på datorn.