Lönebesked till anställda

Efter att lönerna är klarmarkerade kan du enkelt skicka iväg lönerna direkt till de anställda. Läs först om hur du skapar lön i Bokio.

Väljer du att maila filer så skickas lönespecifikationen till den e-postadress som är inlagd på respektive anställd. Vi rekommenderar dock att man inte skickar filer via e-post utan istället mailar länkar till de anställda med lön på den aktuella månaden. För att kunna skicka länkar måste samtliga anställda ha en användare på bolaget. Den anställde kommer då kunna logga in i Bokio och under "Mina löner" se sina lönespecifikationer.

Du kan också välja att exportera som PDF (ladda ner filer) för att skicka själv eller skriva ut.

Maila länkar

För att kunna maila länkar (dvs en länk till den anställdes Bokio-konto och lönespecifikationen som ligger på "Mina löner") måste samtliga anställda på den aktuella månaden vara kopplad till en användare. Om du vill kan du först bjuda in den anställde för att sedan koppla den till en befintlig anställd. Du går in på den anställde i Bokio, scrollar längst ned och klickar på "Koppla användare till...".

Du kan ni välja att koppla till en redan befintlig användare eller bjuda in en ny. Den nya användaren kopplas då automatiskt till den anställde.

Fyll i e-postadressen till den anställde som ska bjudas in som användare. Klicka därefter på "Bjud in"

Det är först då den anställde har accepterat inbjudan som användaren skapas i Bokio. Om inbjudan inte kommer fram kan det vara bra att titta om det eventuellt hamnat i mailens skräpkorg. Skulle det vara något problem så får du gärna höra at dig till support@bokio.se så hjälper vi er.

Observera!

De anställdas e-postadresser måste vara ifyllda innan du klarmarkerar lönerna. Om dessa ändras i efterhand kommer inte lönespecen kunna skickas iväg till den angivna adressen.

Sökord: Skicka löner, skicka lönespecifikationer