Lönebesked till anställda

När du är klar med lönerna för en lönekörning är det dags att skicka lönebesked till dina anställda. Läs mer om lönekörning här.

Väljer du att maila filer så skickas lönespecifikationen till den e-postadress som är inlagd på respektive anställd. Vi rekommenderar dock att man inte skickar filer via e-post utan istället mailar länkar till de anställda med lön på den aktuella månaden. Detta pga att hanteringen av personuppgifter ska ske på rätt sätt. Läs mer hos Datainspektionen. För att kunna skicka länkar måste samtliga anställda ha en användare på bolaget. Den anställde kommer då kunna logga in i Bokio och under Mina löner se sina lönespecifikationer.

Du kan också välja att exportera som PDF (ladda ner filer) för att skicka själv eller skriva ut.

Klicka på Maila länkar

Mejla länkar

För att kunna mejla länkar (dvs en länk till den anställdes Bokio-konto och lönespecifikationen som ligger på Mina löner) måste samtliga anställda på den aktuella månaden vara kopplad till en användare. Om du vill kan du först bjuda in den anställde för att sedan koppla den till en befintlig anställd. Du går in på den anställde i Bokio, scrollar längst ned och klickar på Koppla användare till...

Koppla användare till anställd

Du kan nu välja att koppla till en redan befintlig användare eller bjuda in en ny. Den nya användaren kopplas då automatiskt till den anställde. Fyll i e-postadressen till den anställde som ska bjudas in som användare. Klicka därefter på Bjud in.

Fyll i e-postadress och klicka på Bjud in

Det är först då den anställde har accepterat inbjudan som användaren skapas i Bokio. Om inbjudan inte kommer fram kan det vara bra att titta om det eventuellt hamnat i mailens skräpkorg.

När den anställde accepterat inbjudan till Bokio kommer det att se ut så här.

Kopplad användare till anställd

När du skickar lönebesked via mejl får du en bekräftelse i Bokio på vilka e-postadresser som du skickat till.

Lönespecar skickade

När du skickar lönebeskedet som en länk kommer det att se ut så här för den anställde på mejlen.

Lönespec på mejl

Observera!

De anställdas e-postadresser måste vara ifyllda innan du klarmarkerar lönerna. Om dessa ändras i efterhand kommer inte lönespecen kunna skickas iväg till den angivna adressen.