Kan jag ha anställda med timlön?

Bokio ger dig möjlighet att ha både lönetypen månadslön och timlön. Om du betalar per timme kan du dessutom snabbt och enkelt få semesterersättningen direkt uträknad enligt lagstadgade 12%.

Skapa kontrakt för timanställning

När du skapar en ny anställd (under Personal och Löner > Anställda) så kan du direkt välja att den anställde ska ha timlön, under avdelningen "Kompensation".

Om du ska ändra anställningstyp på en redan skapad anställd kan du gå in på den anställda under Personal och Löner > Anställda och välja fliken "Kontrakt" längst upp. Välj sedan att skapa ett nytt kontrakt genom att klicka på den gröna knappen till höger. Du kan nu välja timlön under avdelningen "Kompensation" som ovan.