Kom igång med bokföringen i Bokio

Det är enkelt och snabbt att bokföra i Bokio.

1. Från knappen "Ladda upp" kan du när som helst kan ladda upp material eller välja att bokföra utan kvitton, skapa fakturor och löner samt importera från bank och fil. Den finns alltid att hitta längst upp i vänstermenyn.
  2. Välj om det är en Utgift, Inkomst, Leverantörsfaktura eller Annat. Utgift är t.ex. något man köpt och inkomst något man sålt.
  3. Bokio tolkar uppladdade fakturor och ger förslag på hur det ska bokföras.
  4. Verifiera så att Bokio föreslår rätt för hur det ska bokföras och ändra annars till rätt konto, datum och siffror. I sökfältet kan man tex söka efter vad fakturan eller kvittot innehåller.
  5. Förhandsgranskning av verifikatet som kommer skapas.
  6. Klart!

Följ sedan guiderna om hur du bokför en Utgift, Inkomst med kontantmetoden samt Leverantörsfakturor med fakturametoden och Leverantörsfakturor med kontantmetoden.

Sökord: bokföra