Hur kommer jag igång med Bokio?

Att komma igång med Bokio är smidigt.

1. Skapa konto

Börja med att skapa ett konto. Fyll i ditt företagsnamn och e-post samt välj ett lösenord.

2. Importera tidigare bokföring (frivilligt)

Om man vill kan man importera sin tidigare bokföring. Detta steg kommer direkt efter att man skapat sitt konto.

För att importera sin tidigare bokföring behövs en eller flera SIE-filer (har filändelsen .se). SIE-filer kan man exportera från sitt tidigare bokföringsprogram om man har ett sådant. Läs [Hur exporterar jag bokföring från tidigare bokföringsprogram?].

Följ får steg-för-steg guide [Importera bokföring: Steg för steg] hur du därefter importerar bokföringen

Observera!

När du startar igång måste du vara noga med att se till så räkenskapsåren stämmer med din verksamhet. Startade du tex bolaget 2017-05-01 så måste du gå in på Inställningar → Räkenskapsår och justera så att startdatumet på räkenskapsår 2017 är 2017-05-01. Är det så att du dessutom ska ha förlängt räkenskapsår måste du se till att justera detta med. Importerar du SE-filer till Bokio så kommer systemet själv anpassa sig till datumen som finns redovisade i filen.

3. Klart

Börja bokföra, fakturera eller skapa löner