Fakturering

Kan jag ha min egen logotyp på fakturan?

Ja, du laddar enkelt upp din logotyp i Bokio som visas i fakturan.

Hur många fakturor får jag skicka?

Det finns ingen övre gräns för hur många fakturor du får skicka, ju fler desto bättre!

Kostar det något att skicka en faktura?

Nej det är helt gratis att skapa en faktura. Vill du skicka iväg den med fysiskt brev tillkommer dock avgifter för utskrift, kuvertering och porto.

Kommer Bokio sälja min information?

Nej, din information är din egen och vi kommer inte att sälja enskilda kunduppgifter.

Stödjer ni Rut och Rot?

Vi stödjer Rot och Rut men jobbar på att göra det ännu enklare för er användare att skicka fakturor och bokföra Rut och Rot.

För att få med Rut och Rot i fakturan får man idag göra det manuellt. Man måste även ha automatiskt bokföring av fakturor avaktiverad och lägga till arbetskostnaden uppdelad i det som som ska betalas av kund samt Rut/Rot-avdrag själv.

Kan jag skapa fakturor på engelska?

Fakturor kan skapas på engelska genom att redigera en kund och under Avancerade inställningar välja Är utlandskund.

Kan jag skapa en faktura med utländska valuta?

Det går att skapa fakturor med utländska valutor som tex euro, dollar, britiska pund, norska kronor eller danska kronor.

Klicka på redigeringsikonen bredvid totalsumman på fakturan.

Välj sedan önskad valuta. Valutakurser hämtas från riksbanken, men det går även att själv ändra till önskad valutakurs.

Hur många kunder kan jag ha?

Det finns inga begräsningar kring antalet kunder, skicka till så många som du vill.

Bokförs mina fakturor efter att de är betalda?

När man skapar en faktura kan man välja att bokföra de efter att den är betald.

När betalning kommit in för en faktura går man in på fakturan och väljer Betald enligt bilden nedan.

Markera en faktura som betald i Bokio

Efter att man markerat fakturan som betald får man välja hur mycket som betalats. Stämmer inte summan överens med fakturabeloppet så får man valet att antingen bokföra mellanskillnaden som öresavrundning eller lämna fakturan öppen för fler betalningar.

Bokför betalning av faktura i Bokio

Efter att fakturan är betald kan man bokföra fakturan direkt i Bokio genom att klicka Bokför.

Bokför en skapad faktura i Bokio

Markera en faktura som betald

När betalning kommit för din faktura så måste den markeras som betald. Detta gör man i rull-listan uppe till höger och väljer Betald.

Markera en faktura som betald i Bokio

Efter att man markerat fakturan som betald får man välja hur mycket som betalats. Stämmer inte summan överens med fakturabeloppet så får man valet att antingen bokföra mellanskillnaden som öresavrundning eller lämna fakturan öppen för fler betalningar.

Registrera betalning av fakturor i Bokio

Bokföra en betald faktura

Efter att den den markerats som betald kan man välja att bokföra fakturan. En mer detaljerad beskrivning på hur bokföring av en faktura går till.