Ta bort påminnelseavgift på faktura

När en kundfaktura du skapat i Bokio är försenad så har du möjlighet att skicka en påminnelse med eventuell påminnelseavgift. Det kan till exempel se ut så här.

Skulle det vara så att man ångrar en skickad påminnelseavgift så har du möjlighet att redigera bort detta på fakturan. För att kunna göra det måste du först ta bort all bokföring som eventuellt finns på fakturan. Klicka på Mer och sedan "Ändra faktura".

Klicka på att "Ta bort bokföring".

Bekräfta och därefter är bokföringen borttagen vilket innebär att verifikaten är annullerade.

Gå sedan till knappen Mer igen och välj att "Ändra faktura". Nu kunna välja att redigera faktura (det får heller inte finnas någon registrerad betalning på fakturan).

Scrolla ner till artikelraderna och ta bort påminnelseavgiften. Just nu saknas artikeltyp för denna vilket kan ställa till med problem i vissa fall (behöver du hjälp får du gärna kontakta support@bokio.se) men om du bara ska ta bort den så är det ingen fara. Klicka på att "Radera". Om du vill kan du även ta bort eventuell textrad som ligger som en egen rad.

När du är klar scrollar du längst ned på fakturan och klickar på "Uppdatera faktura". Påminnelseavgiften är nu borttagen från fakturan och du kan bokföra om den samt registrera betalning.