Har fakturan levererats till kunden?

När du publicerar en faktura kan du välja att ladda ner den som PDF eller skicka den via e-post direkt till kund. Om du skickar direkt från Bokio kommer du kunna se om fakturan har kunnat skickats till den angivna e-postadressen men också när kunden väl har öppnat den.

 

Skicka kundfakturor via e-post direkt från Bokio

I Bokio kan du enkelt skicka iväg fakturorna direkt till kundens e-post. Det är viktigt att fakturan når kunden och för att se status för denna kan du gå in på fakturan där du höst upp har fakturans historik, både för leverans, betalningar och bokföring.

Här ser du vilket datum fakturan blivit skickad, vilken metod (E-post eller PDF-nedladdning) samt vad status är. Står den som "Skickad" innebär det att fakturan har kommit fram till kundens e-postadress men att denne ej har öppnat den. Är status "Öppnat" har kunden öppnat mailet. Står det däremot "Misslyckad" innebär det att fakturan ej har kunnat levererats till kundens e-post.

Skickad

Öppnat

Exportera faktura som PDF

Skickar du ej fakturan via e-post så kan du ladda ned den som PDF. Fakturan står som skickad och i historiken så står det "Fakturan är publicerad". Detta betyder att den vid publicering inte blivit skickad via e-post utan har exporterats som PDF.