Användarrättigheter i Bokio

I Bokio kan man beroende på vilken roll man har ha tillgång till olika användarrättigheter. Ett företag kan också ha flera personer som jobbar i bolaget med olika rättigheter. Ibland räcker det inte att ge en användare en rättighet, tex ska en revisor göra bokslut räcker det inte med Bokslut utan personen måste också ha Läsa bokföring och Rapporter. Nedan följer en lista med de olika rättigheterna och vilka som behövs för att kunna göra vad.

Läsa bokföring - ger en detaljerad inblick i all bokföring, man får också tillgång till översikten och kan se bolagets omsättning, vinst och kassaflöde.

Bokföra - möjlighet att bokföra redan uppladdat material men för att kunna ladda upp material att bokföra är det viktigt att man har Ladda upp kvitton-rättigheten.

Ladda upp kvitton - möjlighet att ladda upp kvitton som underlag som hamnar under Att göra. Man måste ha rättigheten att bokföra också för att kunna skapa ett komplett verifikat.

Ladda upp från bank - ger endast rättighet till att koppla bokio till bank. För att kunna bokföra

Bokslut - rättighet till att göra bokslut i Bokio men krävs att användaren även har rättigheterna Läsa bokföring och Rapporter för att kunna gör bokslut.

Rapporter - ger rättigheter att se rapporter i Bokio som resultatrapport, huvudbok, balansrapport och momsrapport. Användaren måste även ha rättigheten Se Bokföring för att kunna se rapporterna.

Attestera - Rättighet att attestera kvitton i samband med utlägg i Bokio. Dock är det viktigt att se över vilka rättigheter som behövs för att rätt person ska kunna göra rätt sak:

• Användare med rättighet att bokföra & attestera har ej möjlighet att attestera då det sker i samband med bokföring.
  • Användare med rättighet att bokföra men ej attestera kan bara bokföra utlägget då det blivit attesterat av annan användare med denna rättighet.
  • Användare med rättighet att attestera men ej bokföra har möjlighet att attestera kvitton men kan inte bokföra dem.

Viktiga datum - Användare får rättigheter att använda viktiga datum-funktion, måste även ha rättigheten Läsa bokföring för att komma åt viktiga datum/att göra.

Utbetalningar - Användare får rättigheter att schemalägga utbetalningar för utlägg.

Ladda upp - Användare får rättigheter att ladda upp utlägg

Löner - Ger endast användaren rättigheter att hantera löner och anställda.

Fakturor - Ger endast användare rättigheter att hantera fakturor, kunder och artiklar.

Leverantörsfakturor - Ger endast användare rättigheter att hantera räkningar och leverantörer.

Bokföringsinställningar - Ger användaren möjlighet att exportera kvitton, exportera bokföring och hantera "ditt konto-inställningarna". Vill man tex ge sin revisor rättighet att exportera en SIE-fil är det denna rättighet som gäller.

Fakturainställningar - Ger endast rättighet att hantera inställningar som rör faktura dvs kundnummer och fakturanummer.

Löneinställningar - Användaren kan ändra inställningarna för lön som tex hantering utav kontrolluppgifter men för att kunna göra detta krävs också rättigheten Löner.

Företagsinställningar - Får rättigheter att hantera företagsinställningar som tex kontaktuppgifter och tilläggstjänster.

Kvitto-inkorg - Rättigheter att hantera kvittoinkorg och kan ändra rättigheter för vem som får skicka in kvitton.

Användare - Får möjlighet att hantera användare i bolaget, tex vem och vilka rättigheter olika personer i bolaget ska ha.