Bokio Företagskonto som komplement till din bank

OBS! Snart lanserar vi en ny uppdatering av Bokio Företagskonto där du får integrerat bankkontonummer, bankgiro, Mastercard debetkort och mycket mer! Tills uppdateringarna lanserats går det inte att öppna nytt företagskonto i Bokio. Läs mer och anmäl intresse för att bli först med nya företagskontot här!

Bokio Företagskonto funkar bra för dig som vill sköta ekonomin på ett och samma ställe. Har du behov av en funktion som vi just nu inte stödjer så går det bra att kombinera Bokio Företagskonto med en annan bank. Har du inte det så går det alldeles utmärkt att ha Bokio Företagskonto som enda företagskonto.

Bokio Företagskonto går lika bra att använda oavsett om du har ett aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag. Driver du en enskild firma så är Bokio Företagskonto ett väldigt bra alternativ till en vanlig bank eftersom du som enskild näringsidkare inte får din skatt utbetald till ditt företagskonto utan ditt privata. Läs mer om betalkonton i enskild firma.

Är det möjligt att ha en annan bank och Bokio Företagskonto samtidigt?

Ja det går jättebra. Du kan välja att använda båda!

När bör man kombinera Bokio Företagskonto med en annan bank?

Om du har behov av en funktion som vi just nu inte har stöd för, exempelvis att ta emot betalning via Swish, från Skatteverket eller utlandet så går det bra att kombinera Bokio Företagskonto med en annan bank.

Vad bör jag tänka på i bokföringen då jag har flera olika företagskonton?

Om du använder flera olika företagskonton så är det viktigt att du ser till att bokföra på två olika bokföringskonton. Samtliga händelser på företagskonto X ska bokföras på ett bokföringskonto och samtliga på företagskonto Y på ett annat bokföringskonto (exempelvis 1930 och 1932). När du gör bokföringen är det viktigt att du är noga med vilket företagskonto som använts för att välja rätt bokföringskonto. Denna guide förklarar hur du lägger till fler betalkonton. 

Ett tips är att i slutet av varje månad stämma av ditt/dina företagskonton mot bokföringen.

Läs mer