Bokför transaktioner på Bokio Företagskonto

På sidan Transaktioner att bokföra i vänstermenyn kan du bokföra transaktioner på ditt Bokio Företagskonto. Har du gjort en betalning med ditt Bokio betalkort så kommer transaktionen upp direkt i Bokio. Andra in- och utbetalningar tar ungefär 1-3 bankdagar.

Bocka i de transaktioner du vill bokföra till vänster i transaktionslistan. Det finns även möjlighet att filtrera transaktionerna på exempelvis in- och utbetalningar eller betalkonto.

Filtrera transaktioner att bokföra

När du har markerat den eller de transaktioner du vill bokföra så söker du enkelt efter bokföringsmall i högerspalten. När du bokfört en transaktion försvinner den från listan av transaktioner att bokföra.

Sök efter den bokföringsmall du vill använda

 

Matcha mot redan bokfört verifikat

Skulle affärshändelsen som transaktionen gäller redan vara bokförd så kan du välja att koppla transaktionen till det bokförda verifikatet. Detta gör du genom att klicka på Matcha manuellt längst nere till höger (som du också hittar under redigera-knappen uppe till höger).

Klicka på Matcha manuellt

En lista över verifikat som matchar transaktionen (endast verifikat med samma belopp) kommer upp och du kan välja det verifikat som transaktionen tillhör. I det här fallet bokförs inget nytt verifikat eftersom matchningen endast görs för att pricka av en transaktion på ditt företagskonto som redan blivit bokfört.

Välj det verifikat du vill matcha transaktionen mot  

Läs mer