Kom igång med Bokio Företagskonto

Bokio Företagskonto ger dig möjligheten att ha ditt företagskonto inne i Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank. Detta innebär att du kan både automatisera och effektivisera din verksamhet!

Vad är Bokio Företagskonto?

Bokio Företagskonto ger dig möjligheten att ha ditt företagskonto inne i Bokio istället för ett separat konto på en bank. Företagskontot är placerat hos Svenska Handelsbanken eller Skandinaviska Enskilda Banken och ligger på ett så kallat klientmedelskonto. Du får ett eget bankgironummer och ett Mastercard betalkort kopplat till kontot. Du får inget bankkontonummer utan bankgirot används för att ta emot inbetalningar. Att det ligger på ett klientmedelskonto och att du inte får något bankkontonummer innebär att vissa funktioner som finns hos en "vanlig" bank inte stöds. Du kan läsa mer om det här.

Med Bokio företagskonto får du ett helt nytt företagskonto vilket innebär att du inte har möjlighet att koppla ditt nuvarande företagskonto om du har ett sådant. All aktivitet kopplad till det nya företagskontot sker inloggad på din Bokio-profil där du kan göra betalningar, se saldo, kontoöversikt m.m. Samtliga transaktioner kopplade till Bokio Företagskonto kommer direkt in i Bokio och du har möjlighet att bokföra direkt.

För dig som har behov av funktioner som vi i dagsläget inte stödjer är vår rekommendation att använda Bokio Företagskonto som ett komplement till ditt nuvarande företagskonto.

Det finns tre olika prisplaner i Bokio. Beroende på vilken plan du väljer, kommer ditt paket för Bokio Företagskonto se lite olika ut.

Här kan du läsa mer om våra prisplaner

1 - Aktivera Bokio Företagskonto

Oavsett vilken prisplan du har så kan du skaffa ditt eget företagskonto. Du aktiverar enkelt via Bokio Företagskonto-ikonen uppe i högra hörnet eller genom att gå in under Bank i vänstermenyn.

Aktivera företagskonto på startsidan

Så här aktiverar du Bokio Företagskonto

2 - Sätt in pengar på företagskontot

För att sätta in pengar på ditt Bokio Företagskonto så gör du en vanlig överföring från din bank, dvs ett annat bankkonto som du använder.

Du hittar kontoinformationen för ditt Bokio Företagskonto inne på Betalningar som du hittar under Bank i vänstermenyn. Gå in på företagskontot och klicka på knappen längst uppe till höger. Här väljer du Kontoinformation.

Kontoinformation för ditt Bokio Företagskonto

3 - Beställ ditt betalkort

Beställa ditt kostnadsfria Mastercard betalkort direkt i Bokio!

• Håll isär företagets utgifter med dina privata genom att använda ett företagskort
  • När du gör ett inköp, i butik eller online, får du en pushnotis om att fota underlaget direkt. Du får stenkoll på dina kvitton!
  • Dina transaktioner synkas automatiskt till ditt konto och du kan sedan bokföra med några få klick!

I sista steget av aktiveringen har du möjlighet att beställa ditt betalkort. Läs mer om Bokios betalkort!

4 - Klar!

Nu kan du börja använda ditt företagskonto för att betala räkningar, löner och andra utgifter i ditt företag. Oavsett om du väljer att byta betaltjänst helt till Bokio Företagskonto, eller använda det som ett komplement till ditt nuvarande bankkonto, kan det vara bra att läsa om vad du bör tänka på vid övergång till Bokio Företagskonto.