Ladda upp underlag med Bokios mobilapp

Med Bokios mobilapp kan du enkelt fota och ladda upp bokföringsmaterial till ditt företag i Bokio.

Appen går att ladda ner helt gratis både för Apple- och Android-enheter. Gå till Google Play Store eller App Store och sök på "Bokio" så hittar du rätt.

Hämta i AppStoreLadda ned på Google Play

Fota underlaget

Logga in med ditt Bokio-konto, välj företag (om du skulle ha fler än ett), klicka på kamera-ikonen och fota dina kvitton och fakturor.

Ladda upp från galleriet

Har du mottagit en faktura på mejl eller tagit bild på ett underlag vid tidigare tillfälle? Då kan du hämta bilden direkt från mobilens galleri. För andra format än bildfiler (till exempel PDF) kan du enkelt ta en skärmdump med mobilen så hamnar även det underlaget i galleriet.

Lägg till fler sidor

Ibland händer det att underlaget du vill lägga till består av mer än en sida. När du tagit en bild eller hämtat från ditt galleri, klickar du enkelt på  "Lägg till sida" för att lägga till fler sidor på ditt material.

Kategorisera och lägg till beskrivning

Fota ditt underlag eller hämta bild från galleriet. För att välja kategori och beskrivning klickar du på Välj uppe i högra hörnet.

Välj kategori och scrolla längst ned för att lägga till beskrivning (valfritt). Beskrivningen kommer enbart vara synlig i din Att göra-lista.

Beskrivningen är extra bra för dig som låter någon annan göra din bokföring, till exempel genom Bokio Partner. Genom att skriva en förtydligande text blir det en ännu smidigare process för din redovisningskonsult när denne ska bokföra.

Automatisk synkronisering till Att göra

Så fort du sparar underlaget laddas det automatiskt upp till din Att göra på ditt företag i Bokio. I appen ser du samtliga underlag i din lista som ännu inte blivit bokförda.

Gå till Bokio på webben

När du känner dig redo att bokföra är det dags att gå till Bokio på webben. Där fortsätter du att hantera det uppladdade materialet i din Att göra.

Lägg kvittot i en skokartong

Nu har du full koll på ditt bokföringsmaterial! Men glöm inte bort att du måste spara det ursprungliga kvittot i minst 4 år.