Hur importerar jag SI-fil?

Är det inte en SE/SIE-fil du har fått ut från ditt tidigare bokföringsprogram, utan en SI-fil, måste du importera dina filer på ett visst sätt (detta gäller bland annat tidigare Zervant-användare).

När du har skapat en användare och ett bolag så får du förfrågan om att importera bokföring. Detta steg ska du hoppa över och du klickar då på knappen "Importera inte".

Ifall du vill importera flera års bokföring bör du först skapa alla aktuella räkenskapsår, detta gör du under Inställningar → Räkenskapsår. Sedan importerar du SI-filerna för varje år i tur och ordning. Klicka på "Ny händelse" uppe i högra hörnet eller på plus-knappen i vänstermenyn.

Välj sedan "Importera från fil".

Tryck sedan på "Ladda upp". Sedan väljer du .SI filen för första året som du tidigare exporterat från ditt förra bokföringsprogram.

Tryck sedan ännu till slut på "Korrekt, ladda upp". När detta är gjort har du nu fått in verifikaten som du gjort under året. Upprepa sedan samma process för varje år du vill importera.

Ingående balanser

Har ditt första importerade år ingående balanser eller är dessa 0? Om du har valt att inte importera samtliga räkenskapsår i Bokio och vill få med ingående balanser måste du se till att skriva in dessa manuellt.

Ingående balanser hittar du under Inställningar → Sätt första årets ingående balanser

Man ändrar dessa genom att fylla i varje balans på ny rad:

Kontonummer 1: Belopp
Kontonummer 2: Belopp

T.ex:

Sökord: Importera bokföring