Hur bokför man utlägg?

För att hantera utlägg som du eller någon av dina medarbetare gjort åt bolaget så bokför du det som vanligt som den händelse (kostnad) som det ska vara ex lunch eller inköp av dator. Men istället för att välja betalkonto: företagskonto så väljer du eget utlägg (enskilda firmor) / anställds privata konto (aktiebolag). Detta bokas då upp som en kostnad för bolaget och en skuld till den som gjort utlägget. Nedan ses ett exempel på hur det ser ut när man bokför för ett aktiebolag.

Hur bokför man utlägg i Bokio?

När du sedan betalar ut pengarna till den person som gjort utlägget så gör du en ny händelse (kostnad): eget uttag (enskild firma) / utlägg utbetalning (aktiebolag) och skulden till den anställde nollas då ut. Välj det konto som du gör utbetalningen ifrån.

Utbetalning av utlägg i Bokio