Hur bokför man utbetalningen från Uber?

Varje vecka får du som partner en utbetalning från Uber för föregående veckas körningar. Dessa måste du bokföra och vi har gjort det superenkelt att lösa detta.

Det enklaste sättet för dig att bokföra detta är att vidarebefordra mailet till ditt företags kvittoinkorg som du skapar under Inställningar → Kvittoinkorg. Då hamnar underlaget i din Att göra-lista. När du sedan klickar upp underlaget i Att göra-listan kan du välja att bokföra som Inkomst och söka efter bokföringsmallen "Uber utbetalning" så får upp hur du bokför detta.

Avgiften från Uber bokförs sedan separat som en kostnad med mallen "Uber avgift".