Hur bokför jag första gången?

Nedan följer en kortare guide i 3 steg hur du kommer igång att bokföra i Bokio

1. För att komma igång och börja bokföra klickar du på knappen ny händelse och väljer att antingen ta/ladda upp underlag eller bokföra utan underlag.
  2. Därefter väljer du om det är en intäkt eller kostnad du vill bokföra, har du laddat upp underlag och känner att du sitter dåligt till kan du välja att spara underlaget till senare och du hittar det då i menyn under fliken Bokföringskö
  3. Nu är du inne och ska göra ska göra själva konteringen. Då debet och kredit uppfanns på 1300talet så känner vi att det kan vara läge att gå vidare och vi har därför standardiserat ett stort antal händelser och sökord som du kan välja på för att kategorisera dina underlag till rätt bokföringskonton och med rätt momssatser. Du söker helt enkelt på det du gjort och skulle du inte få träff så kan du få upp alla resultat och välja något som känns rätt. Vi uppdaterar kontinuerligt sökorden och försöker kontinuerligt att fylla upp de luckor där vi missar. Skulle du inte hitta rätt kan du fortfarande använda dig av gammaldags debet och kredit genom att byta till manuell bokföring.