Kom igång med betallänk

OBS! Betallänk är just nu bara tillgängligt för användare som redan aktiverat och använt funktionen sen tidigare.

Vad är betallänk och när ska man använda det?

Betallänk är ett enkelt och smidigt sätt för dig att erbjuda dina privatkunder flera olika betalsätt, samtidigt som du får betalt direkt. Generera en länk i Bokio och skicka direkt till din kund via sms eller dela länken via exempelvis mejl, Whatsapp, Messenger och andra sociala medier.

En betallänk är nästan som en faktura, fast lite enklare. När du skapar länken i Bokio anger du vad du vill ha betalt (till exempel en tjänst med 6% moms) och därefter lägger du till en beskrivning för köpet. Det är den här beskrivningen som din kund ser när den mottager betallänken. Betallänk är helt enkelt ett väldigt bra alternativ för dig som snabbt vill kunna få betalt, och samtidigt erbjuda dina kunder de mest attraktiva betalmetoderna där ute. Oavsett om kunden befinner sig hos dig, eller på distans. 

Kunden får dessutom flera olika betalalternativ:

  • Swish (se till att ha ett Swish e-handels nummer)
  • Direkt banköverföring
  • Betala senare (Faktura 14 dagar - 0 kr)
  • Delbetalning

*Betallänk med Zaver kräver att du har ett bankkontonummer eller IBAN och fungerar därför inte med Bokio Företagskonto.  

Läs om hur du tar betalt med betallänk i Bokio.

Aktivera betallänk

OBS! Betallänk är just nu bara tillgängligt för användare som redan aktiverat och använt funktionen sen tidigare.

För att aktivera betallänk klickar du dig in under Fakturering i vänstermenyn. Här hittar du sidan för Betallänkar. Klicka på Aktivera betallänk. Du kan även gå till Tilläggstjänster i vänstermenyn och under Integrationer hittar du Betallänk.  

Läs mer här om hur du aktiverar betallänk.

Vad kostar det att skicka betallänk?

  • 0 kr i månadsavgift genom Bokio (199 kr/mån standardpris från Zaver)
  • 1,4% i nominell transaktionskostnad. Det betyder att när en kund har godkänt en betallänk så tillkommer en transaktionskostnad på det begärda beloppet. Transaktionskostnaderna kommer skickas som en separat leverantörsfaktura från Zaver månadsvis.