Koppla ditt Bokio Företagskonto till ett bokförings-/betalkonto

När du har aktiverat Bokio Företagskonto är det dags att koppla kontot till ett bokförings-/betalkonto. Gå in under Bank och skattekonton som du hittar under Bank i vänstermenyn.

Längst ner finns information om ditt Bokio Företagskonto. När aktiveringen är klar kommer det få status "Klar att koppla". Klicka på Välj bokföringskonto.

Varför ska jag koppla till ett bokföringskonto?

Att koppla Bokio Företagskonto till ett bokföringskonto är det sista steget för att aktivera tjänsten. Varje bank- och betalkonto du använder i ditt företag, måste bokföras på separata bokföringskonto. Om du har ett företagskonto sen tidigare har du förmodligen bokfört på konto 1930. I så fall kommer du ej kunna välja det här konto när du ska koppla ditt Bokio Företagskonto.

Är 1930 upptaget kommer vi att rekommendera ett annat konto, som exempelvis 1932. Att använda 1932 istället för 1930 spelar absolut ingen roll för din bokföring, det är ett konto i samma kontoklass som 1930. Det enda som skiljer är slutsiffran. Även om du väljer att stänga ner företagskontot som du tidigare använt, måste du bokföra ditt Bokio Företagskonto på ett nytt bokföringskonto. Konto 1932 kan endast skapas via Bokio Företagskonto men fungerar alltså precis som ett vanligt bokföringskonto.

Pil på Välj bokföringskonto

Om du råkar klicka dig ur steget för att välja bokförings-/betalkonto, har du möjlighet att gå in på Bank och skattekonton igen och klicka på Välj bokföringskonto nu i informationsrutan.

Pil på Välj bokföringskonto nu

Välj det bokförings-/betalkonto som du vill koppla till ditt Bokio Företagskonto. Vi kommer rekommendera ett konto åt dig som inte tidigare är använt i din bokföring.

Om du vill lägga till ett nytt betalkonto kan du göra det direkt genom att klicka på Lägg till betalkonto längst ner i rullmenyn. Läs mer om betalkonton i Bokio.

Pil på betalkonto samt visar betalkonto

På det bokförings-/betalkonto du väljer kommer all bokföring ske som är kopplad till Bokio Företagskonto. Exempelvis om du betalar en leverantörsfaktura från Bokio Företagskonto och bokför detta.

När du valt bokförings-/betalkonto klickar du på Spara.

Observera! I dagsläget går det inte att ändra bokförings-/betalkonto efter att du har sparat.