Kom igång med Bokio företagskonto

Denna funktion är en beta-funktion. Kontakta research@bokio.se om du vill bli betatestare helt gratis.

Bokio företagskonto ger dig möjligheten att ha ditt företagskonto inne i Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank.

Detta ingår i Bokio Företagskonto

• Ditt eget Bankgironummer med ditt företagsnamn
  • Statlig insättningsgaranti
  • Automatisk avprickning av dina fakturor
  • Betala löner och räkningar direkt från Bokio
  • Säker inloggning med BankID
  • Banktjänster i Bokios mobilapp
  • Bokio företagskort kopplat till ditt konto (Mastercard) (kommer snart)
  • Utlandsbetalningar (kommer snart)

Så här kommer du igång

1. För att aktivera betafunktionen i Bokio behöver du först kontakta oss på research@bokio.se.
  2. När funktionen är aktiverad hittar du tjänsten på sidan Bank i vänstermenyn.
  3. Som firmatecknare, följ instruktionerna (signera avtal med BankID, fyll i kundkännedom etc).
  4. Gå till sidan Bank i vänstermenyn igen.
  5. Välj vilket betalkonto/bokföringskonto som ska kopplas till ditt Bokio företagskonto.
    Du kommer då få ett rekommenderat alternativ på vilket betalningskonto du bör välja, notera att du inte kommer kunna välja ett konto som redan har använts för tidigare bokföring. När kontot är valt är det bara att klicka på spara.
  6. Nu har du fått ett eget Bankgironummer och kan börja skicka fakturor och göra betalningar.