Kom igång med Bokio Företagskonto

Bokio Företagskonto ger dig möjligheten att ha ditt företagskonto inne i Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank. Detta innebär att du kan både automatisera och effektivisera din verksamhet!

Paketet är utformat för att göra det så enkelt som möjligt för dig som företagare att sköta alla dina finansiella åtaganden på ett och samma ställe – i Bokio.

Bokios prisplaner - Gratis, Balans och Business

Det finns tre olika prisplaner i Bokio. Beroende på vilken plan du väljer, kommer ditt paket för Bokio Företagskonto se lite olika ut.

Väljer du planen Gratis får du tillgång till samtliga funktioner förutom möjligheten att ta emot inbetalningar från kunder. Du får inget eget bankgironummer med ditt företagsnamn och kan inte ta del av funktionen Automatisk avprickning av fakturor.

Med gratis-planen får du ett företagskonto och ett Mastercard betalkort kopplat till ditt företagskonto. Det innebär att du kommer kunna göra betalningar av exempelvis lön och fakturor, direkt i Bokio! Du slipper det krångliga administrativa arbetet och kan istället fokusera på att driva ditt företag. Samtliga inbetalningar från dina kunder måste dock göras till ett annat bankkonto då du med gratis-planen inte får ett eget bankgironummer.

Det här ingår i Bokio Företagskonto med prisplanen Gratis:

• Företagskonto med statlig insättningsgaranti
  • Betala löner direkt till anställda
  • Betala och håll koll på räkningar direkt i Bokio
  • Logga in och signera med BankID
  • Företagskort
  • Transaktioner synkas automatiskt - redo att bokföras direkt
  • Delat bankgironummer med eget OCR-nummer

Det här ingår inte i planen Gratis:

• Eget bankgironummer
  • Automatisk avprickning av fakturor
  • Upp till 100 fria banktransaktioner inom EU per månad (Gäller inte gratis-planen)

Det här ingår om du väljer prisplanen Balans eller Business:

• Företagskonto med statlig insättningsgaranti
  • Eget bankgironummer
  • Automatisk avprickning av fakturor
  • Betala löner direkt till anställda
  • Betala och håll koll på räkningar direkt i Bokio
  • Logga in och signera med BankID
  • Upp till 100 fria banktransaktioner inom EU per månad
  • Företagskort
  • Transaktioner synkas automatiskt - redo att bokföras direkt

Här kan du läsa mer om våra prisplaner.

Steg 1 - Aktivera Bokio Företagskonto

1. För att skaffa Bokio Företagskonto klickar du dig in på Bank i vänstermenyn.
  2. Aktivera tjänsten genom att fylla i ditt personnummer och signera med BankID.
  3. Granska de uppgifter som visas för dig som har signerat.
  4. Ladda ner avtalet och läs igenom noga. Signera därefter med BankID.
  5. Slutligen behöver du besvara samtliga kontrollfrågor och ifall vi inte behöver ta vidare kontakt med er så kommer ditt företagskonto att automatiskt aktiveras.

Välj prisplan Gratis, Balans eller Business

Klicka här för att läsa mer om hur du aktiverar ditt Bokio företagskonto.

Steg 2 - Koppla ditt Bokio Företagskonto till ett bokförings-/betalkonto

När du har aktiverat Bokio Företagskonto är det dags att koppla kontot till ett bokförings-/betalkonto. Gå in under Bank och skattekonton som du hittar under Bank i vänstermenyn.

Längst ner finns information om ditt Bokio Företagskonto. När aktiveringen är klar kommer det få status "Klar att koppla". Klicka på Välj bokföringskonto.

Klicka på Välj företagskonto för att koppla till ett betalkonto

Läs mer om hur du kopplar kontot till ett bokförings-/betalkonto.

Steg 3 - Beställ ditt betalkort (kommer snart!)

Snart kommer du kunna beställa ditt kostnadsfria betalkort direkt i Bokio!

Steg 4 - Sätt in pengar på företagskontot

För att sätta in pengar på ditt Bokio Företagskonto så gör du en vanlig överföring från din bank, dvs ett annat bankkonto som du använder.

Du hittar kontoinformationen för ditt Bokio Företagskonto inne på Betalningar som du hittar under Bank i vänstermenyn. Gå in på företagskontot och klicka på knappen längst uppe till höger. Här väljer du Kontoinformation.

Kontoinformation för ditt Bokio Företagskonto

Steg 5 - Klar!

Nu kan du börja använda ditt företagskonto för att betala räkningar, löner och andra utgifter i ditt företag. Oavsett om du väljer att byta betaltjänst helt till Bokio Företagskonto, eller använda det som ett komplement till ditt nuvarande bankkonto, kan det vara bra att läsa om vad du bör tänka på vid övergång till Bokio Företagskonto.