Hur gör jag en betalning med Bokio Företagskonto?

Använder du Bokio Företagskonto kan du göra utbetalningar direkt på ditt Bokio-konto. Hur lång tid en betalning tar beror på vilken typ av betalning det är.

• Bankkonto överföring (clearingnummer + kontonummer): 1-2 bankdagar
  • Bankgiro/Plusgiro: Nästkommande bankdag
  • Utlandsbetalning: 2 bankdagar

Lägg till en ny betalning

För att göra en ny betalning med ditt Bokio Företagskonto går du in på Betalningar som du hittar under Bank i vänstermenyn. Klicka på Ny betalning.

Klicka på Ny betalning för att betala med Bokio Företagskonto

Du fyller först i uppgifter om mottagarens land och vilken valuta du vill betala i. Därefter väljer du om betalningen ska göras till Bankgiro/Plusgiro eller som en vanlig banköverföring, dvs till ett bankkontonummer.

Väljer du Bankgiro/Plusgiro fyller du numret och får därefter möjlighet att välja mottagaren ur en lista som motsvarar det numret du har matat in. Väljer du istället bankkonto kommer du kunna skriva in clearingnummer (om ett sådant finns för mottagaren), kontonumret samt mottagarens namn. I exemplet kommer vi göra en inbetalning av moms till Skatteverket.

Fyll i bankgironummer, plusgiro eller bankkontonummer

I följande steg fyller du i belopp och det datum som du vill att betalningen ska schemaläggas till. Du kan schemalägga en betalning tidigast dagen efter dagens datum.

Om du gör en betalning via bankgiro eller plusgiro får du möjlighet att mata in OCR-nummer alternativt ett meddelande. Gör du en betalning till ett vanligt bankkonto kan du endast skriva ett meddelande. OBS! Kom ihåg att ange referens för att se till så att mottagaren vet om att det är du som betalar.

Fyll i betaluppgifter som belopp, betaldatum, ocr-nummer eller meddelande

När du har kontrollerat att samtliga uppgifter stämmer är det dags att lägga till betalningen och signera. Du kan välja att signera direkt eller endast spara betalningen och signera senare. Klicka på Lägg till betalning för att spara i listan och signera senare. För att signera direkt klickar du på pilen och väljer Lägg till, signera och betala.

Lägg till betalning och signera direkt

Signera betalning

Väljer du Lägg till, signera och betala så kommer du direkt till betalning och signering med BankID. Du har alltid möjlighet att avbryta om du ångrar dig och vill signera senare. För att betala, klicka på Signera och betala.

Klicka på signera och betala

Signeringen sker via BankID. När du är klar kommer betalningen att få status "Schemalagd" och därefter genomföras på det valda betaldatumet.

Signera med BankID

Väljer du istället Lägg till betalning, kommer betalningen hamna i listan under Betalningar med status "Redo att betalas".

Har du flera betalningar i listan kan du markera flera att signera samtidigt. Du kan också klicka på en specifik betalning och välja att enbart signera den. Här har du också möjlighet att avbryta betalningen.

Översikt på betalningar att signera

För att se detaljer för en betalning klickar du på raden för betalningen i listan. Härifrån kan du också välja att signera direkt eller avbryta betalningen.

Detaljer för betalning